Bilim Kuran'la ÇelişmezKuran Mucizeleri

23# Yeryüzünün beşik olması ve iki doğu iki batının Rabbi ne demektir? Rahman 17

Dünya kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneş etrafında ise yeni çevrilmiş düz dönen bir topaç gibi değil, durmak üzere olan yavaşlamış bir topaç gibi döner. Dünya 23.4o yatık bir eksene sahiptir, güneşin etrafında dönerken bu eksen önce sağa yatar ve güney kutup noktasında 6 ay gündüz oluşur, kuzey kutup noktasında ise 6 ay gece oluşur.

dünya ekseni

Daha sonra, Güneşin etrafındaki yörüngesinde yüzmeye devam ederken içinde yavaş yavaş sola doğru yatar bu durumda da tersi olur yani kuzey kutbu 6 ay gündüz, güney kutbu ise 6 ay gece yaşar. Sonra Dünya tekrar sağa doğru yatmaya başlar, sürekli döngülerle bir o yana bir bu yana yatar. Kuzey kutbu bir tarafa giderken güney kutbu diğer tarafa gider. Bu size neyi hatırlattı. Bir Beşik gibi değil mi? Evet. Peki, Dünya’nın bir o yana bir bu yana yatma gerçeğini kısa, öz ve şairane bir üslupla aktarın desem bu tek kelimeden daha güzel bir ifade bulabilir misiniz? BULUNMAZ. Bakın Kuran 1400 sene öncesinden Dünya’nın hareketsiz ve düz sanıldığı zamanlarda bize ne diyor?

“Biz yeryüzünü bir beşik, dağları da onun için birer direk kılmadık mı?” Nebe 6-7

Aşağıdaki hareketli resimde Dünya’nın  bir beşiği andıran hareketinin temsili görüntüsünü görebilirsiniz. En aşağıda ise Dünya’nın bu hareketine ait kısa bir video eklendi.

cc

Beşik kelimesi ikinci olarak Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinde ilerlemesine de uyar. Çünkü bilindiği gibi klasik beşiklerin çalışma mekanizması; yukarısındaki sopa gibi bir düzleme halatla bağlanan sepetin sarkaç yayı şeklinde bir dairesel hareket yapmasıdır. Sağa ve sola yay çizer. Eğer yeterince hızlı iterseniz, 360o daire çizer. Yani çalışma prensibi Dünya’nın güneş etrafında dönme prensibi ile aynıdır. Beşiği yukarısındaki sopaya bağlayan güç bir halattır ve Dünya’yı Güneşe bağlayan güç ise halat yerine kütle çekim kuvvetidir. Beşiği hızla çevirirseniz ekseni etrafında tur atar. Aynı şekilde Dünya da Güneş etrafında, hızla döndürülen bir beşik gibi döner ve tur atar. Dünya’nın hareketsiz olduğunun sanıldığı devirlerde Kuran Dünya’nın beşik gibi olduğunu yani hareket ettiğini söylüyor.

beşik

beşik dünya

Beşik kelimesinin üçüncü olarak edebi yönü ise Dünya’nın bebeğe hazırlanan bir beşik gibi insanlar için güzelce dizayn edilmiş olmasıdır. Bir annenin bebeğinin sağlığı ve rahatı için odasını ve beşiğini güzelleştirmesi gibi, şu son derece aciz insanlık için bu Dünya her ihtiyacına cevap verecek şekilde güzelce hazırlanmıştır. Evrendeki ateş kütlelerine ve hayat olmayacak derecede soğuk veya sıcak olan gezegenlere baktığımızda Dünya’mızın ne denli güzel bir beşik olduğunu anlayabiliriz. İşte bu gerçekler “beşik” kelimesi ile ne kadar uyumlu anlatılmış. Bu kadar olguyu en doğru kelime ile anlatan Kuran’ın elbette benzeri yapılamaz.

Gelelim diğer konuya. Dünya güneş etrafında seyahat ederken bir o yana bir bu yana yattığı için güneş asla herhangi aynı bir noktada sürekli doğmaz ve batmaz. Bulunduğunuz yerden yıl boyunca güneşin doğduğu yeri takip ettiğinizde bir hat üzerinde sağa doğru kaydığını, sonra bir noktadan sonra sola doğru kaydığını ve 6 ay sonra tekrar sağa doğru değiştiğini göreceksiniz. Dünya’nın eğimine bağlı olarak güneşin doğduğu yer sürekli değişmektedir. Yani ekinoks zamanı olan 21 Mart’ta ve 23 Eylül’de tam doğudan doğup batıdan batarken, 21 Haziran ve de 21 Aralık tarihinde bulunduğu enleme bağlı olarak en uzak noktadan doğar ve batar. Aşağıdaki resim, güneşin farklı tarihlere göre farklı battığı konumlara bir örnektir.

xx

(Fotoğraf Kutay Arınç Çokluk tarafından belirli zaman aralıklarıyla İzmir’den çekilmiştir. Alıntıdır)

Güneşin doğduğu yer doğu noktasıdır ve bir tek doğu noktası yok demektir. Çok sayıda doğu noktası olduğu görülür.  Kutuplara doğru gittikçe oradaki doğu bizdeki güneye karşılık gelir. Şimdi şu ayete bakın;

“Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbi’dir, doğuların da Rabbi’dir.” Saffat 5

“Doğuların ve batıların Rabbine yemin olsun” (Meâric, 70/40)

Ayetin ne demek istediğini anlayabiliyor musunuz? Peki bir yılda bir noktadan kaç defa doğar ve bir noktadan kaç defa batar. 365 kere mi? Hayır. Doğduğu yer değiştiği için bir yılda bir noktadan (yaklaşık noktalar) yalnızca 2 defa doğar ve 2 defa batar. Şimdi şu ayete dikkat edin;

“O hem iki doğunun, hem iki batının Rabbidir. O halde Rabbinizin nimetlerinden hangi birini inkâr edebilirsiniz?” (Rahman, 55/17-18)

Gördüğümüz gibi bilimle çok övünen materyalistler tarafından eleştirilmeye çalışılan bu ayetlerin de bilimsel gerçeklerden bahsetmesine rağmen maalesef bunu görmek veya anlamak veya kabul etmek istemiyorlar. Bu tür insanların kabul etmesi önemli değil deyip ispatlamaya devam ediyoruz.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu