Kuran Mucizeleri

383# Kuran’da DNA mucizesi – Sayısal Kuran mucizeleri DNA (3)

Kuran’da DNA mucizesi var mıdır? Kuran’da DNA mucizesinin geçtiği ayet hangileridir. Bu yazıda Kuran’da DNA mucizesinin birkaç yönünü ele alacağız.

DNA genetik biliminin en temel konusudur. Genetik yapımız DNA’mızda yazılıdır. Genetik biliminin doğuşu dindar bir Hristiyan olan Papaz Mendel’in 1865 yılında yapmış olduğu bezelye deneyleri ile olmuştur. Bu yüzden Mendel’e genetiğin babası da denir.

Kuran’da D-N-A harfleri birçok ayette yan yana gelmesine rağmen en fazla 18. surenin 65. ayetinde yan yana bulunurlar. Bir ayet içinde üç defa yan yana gelmişlerdir ki bu en yüksek sayıdır ve diğer Kuran ayetlerinde yoktur, sadece 18:65 nolu ayette vardır.

İlgili Makaleler

Kuran 18:65

Katımızdan rahmet verip ilim öğrettiğimiz kul? Dindar papaz Mendel? İlginç ama yorum yok.

DNA mucizesini tasdik eden bilim insanı: Dr. Rocky Termanini

Dr. Rocky Termanini adlı bilim insanının yazdığı “Storing Digital Binary Data in Cellular DNA” adlı kitap, DNA içinde dijital bilgi saklama sistemlerini anlatan bir kitaptır. Kitap Elseiver yayınlarından çıktı. Elseiver ise bilim camiasındaki en muteber kitapların basıldığı yayınevidir. Kitabın dini bir gayesi yok. Fakat kitabın sonunda bir sayfalığına Kuran’da DNA mucizesine yer vermiş. Kuran’da DNA harflerinin en fazla 18:65 ayetinde bir araya geldiğini ve bu tarihin ise genetiğin başlangıç tarihi olarak kabul edildiğini, bunun tesadüf olamayacağını ve Kuran’ın bir mucizesi olduğunu belirtiyor. İlgili, kitabın, yazarın ve kitap içindeki metnin görüntüsü aşağıdadır.

Kitaptan ekran görüntüsü

DNA zincirinin yapısı

DNA, iki tane zincirin birbiri etrafında spiral olarak dolandığı bir yapıya sahiptir. DNA’ya bakıldığında kenarlarındaki iki tane oluk birbirini sürekli takip eder. Bu oluklardan birine büyük oluk (major groove) diğerine ise küçük oluk denir (minor groove). Aşağıdaki şekilde gösterilmiştir.

Peşpeşe bir küçük ve bir büyük oluk yapısına bir kıvrım (spin) denir. Bir kıvrımın toplam uzunluğu 33.750 Å ‘dır. Sadece büyük oluğun uzunluğu ise 20.571 Å ‘dır. Bilim insanları bu sayıların altın orana çok yakın olduğunu bildirmektedir. Yani 33.750:20.571 = 1,64… eder. Altın oran sayısı ise 1,61…’dir.

Bu hesaplama Symmetry adlı bilimsel dergide Türkçe karşılığı “DNA Yapısı ve Altın Oran Yeniden Ele Alındı” başlıkla yazılan makaleden alınmıştır. Aşağıda ekran görüntüsü verilmiştir:

DNA’nın üzerindeki üç nokta arasındaki uzaklıklar ölçülerek büyük ve küçük oluğun oranları hesaplanmaktadır. Büyük oyuğun uçlarını belirleyen iki nokta ve küçük oyuğun ucunu belirleyen nokta. Yani DNA’yı fiziksel olarak ölçerken bu üç nokta işe yaramaktadır. Şimdi 18:65 ayetine geri dönelim. Ayette de dikkat ederseniz DNA harfleri üç defa geçiyordu. Araştırmacılar acaba bu üç noktanın arasında kalan harf sayılarının DNA’nın oluklarıyla orantılı olup olmadığına da bakmışlar ve evet tahmin ettiğiniz gibi burada ikinci bir mucize ile karşılaşılmış.

Birinci DNA hafrinden ikincisine kadar toplam 20 harf ve ikinciden üçüncüye kadar toplam 12 harf var. Yani toplamda 32 harf var. 32:20= 1.6 yapıyor. Bu da DNA’nın oranı olarak gösterilen ve altın orana yakın olan sayı ile hemen hemen eşit. Yukarıdaki resimde şematize edilmiştir.

Bu aşamadan sonra aklıma şu geldi: Yukarıdaki resimde ortadaki ayırma çizgisini DNA kelimesinin soluna koyduk ama sağına da konması mümkün. Sağına koyduğumuzda ise kelimelerin oranı 17 ve 15 yapıyor. Olukların derinliklerine baktığımızda ise büyük oluğun derinliği 8,5 Å ‘dır ve küçük oluğun derinliği ise 7,5 Å ‘dır. Yani ortadaki bölme çizgisini DNA harflerinin sağına koyduğumuzda bu defa da olukların derinliği ile birebir uyumu gösteriyor. Bu da mı tesadüf?

17:15=1,133

8,5:7,5=1,133

Not: Kullandığımız DNA resmi, olukların tam birebir boyutlarına göre oranlanmamış. Bu yüzden resimdeki büyük oluğun küçük oluktan çok daha derin görünmesi sizi yanıltmasın. Bu derinlikler “A Dictionary of Genetics” kitabından alınmıştır, ekran görüntüsü aşağıdadır:

Özetle: Kuran’da DNA mucizesi

  1. Mendel genetik biliminin temelini 1865 yılında yaptığı bezelye deneyleriyle atmıştır. Kuran’da ise 18:65 ayetinde 3 defa DNA harfleri peş peşe dizilmiştir. Başka ayetlerde 3 tane DNA peş peşe yoktur. Bu, en yüksek sayıdır.
  2. DNA’nın yapısında büyük oluk ve küçük oluklar peş peşe birbirini izler. Bir büyük oluk bir de küçük oluktan oluşan yapıya bir tam kıvrım denir. Bilim insanları bu olukların genişliklerini ve derinliklerini ölçerler.
  3. İşte ölçülen bu oluk genişlik ve derinlikleri 18:65 ayetindeki oranlar ile birebir uyumlu olması da tesadüfe (tevafuka) benzemiyor. Tesadüf olamayacak kadar güzel dizayn edilmiş matematiksel bir sistem var. Dr. Rocky Termanini bu ayetin tesadüf olamayacağını ve bir mucize olduğunu onaylamış ve kitabında bahsetmiştir.
  4. Yazıları çok detaylı anlatınca bazen okuyucuda sanki bir şeyleri zorlamak için uzatıyormuşuz havası uyanabilir. Bu açıdan kısa yazılar daha etkili oluyor farkındayım. Oysa yazıdaki gerçekler aslında kısa ve basit. Herhangi bir zorlama olmadan ayette bir düzen ve DNA yapısı ile bir uyum olduğu gösterildi. Beni ikna eden gerçekler olduktan sonra ikna olmayanların varlığına çok aldırış etmem. İkna olmayanları Peygamber bile ikna edememiş. Fakat DNA oluklarının ayet ile ahenkli uyumunu aklınız kolay almıyorsa ve anlamadım, ikna olmadım, bunlar zorlama gibi sözleri sıkça söyleyen bir aşırı skeptik iseniz ilk kısımdaki mucize size yine de yetecektir. Yani en çok DNA harflerinin 18:65 ayetinde geçmesinden söz ediyorum. Bu açık bir mucize, sadece sakin kafayla biraz düşünün. DNA yapısının uyumu ise açık mucizeyi destekleyen ikincil verilerdir. İkincil verileri tek başına asıl veri olarak değerlendirmeyin, destekleyici ikincil kanıtlar olarak anlayın. Yanlış düşünme yöntemleriyle düşünmediğiniz sürece yazıda reddedilecek bir taraf yok. Yine de elbette herkesin kendi bileceği bir iş. Biz sadece açıklayıcıyız.

Yararlanılan kaynaklar ve ileri okuma

  1. King, R. C., Stansfield, W. D., & Mulligan, P. K. (2006). A dictionary of genetics. Oxford University Press.
  2. Sinden, R. R. (1994). DNA structure and function. Gulf Professional Publishing.
  3. McMurry, J. E. (2014). Organic chemistry with biological applications. Cengage Learning.
  4. Larsen, S. H. (2021). DNA Structure and the Golden Ratio Revisited. Symmetry13(10), 1949.
  5. Termanini, R. (2020). Storing Digital Binary Data in Cellular DNA: The New Paradigm. Elsevier Science & Technology.
  6. https://www.namazzamani.net/kuranmeali/kehf-suresi-65.ayet.htm

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

7 Yorum

  1. Son makalelerden çok etkilendim. Sanırım bizi muhteşem bir seri bekliyor. Allah tevazuyla bu işi yapabileceğiniz saglikli uzun ömürler versin hocam

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

  2. Gerçekten çok çarpıcı. Olağanüstü. Tesadüflerle açıklanamayacak kadar güzel.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

  3. Olağanüstü bir durum. İnanıp inanmamak tabiiki mümkün.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

  4. DNA kelimesinde “a” harfini neden elifle alıyoruz da ayın la almıyoruz bunun mantığı nedir acaba ?

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Kuran’da nasıl yazıyorsa öyle alın, neden farklı harfle alma gereği duyuyorsunuz ki?

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

  5. 341. makalede yorum gönderme seçeneği yok. o yüzden buraya yazayım dedim. ilgililer gerekli yere taşıyacaklardır.

    Makalede çift ve tek üzerine var olan mucize anlatılmış, Allah razı olsun. Allahu Teala böyle bir mucizeye bizleri şahit tuttuğu için ne kadar şükretsek azdır.

    Ancak bir şeye dikkat çekmek istiyorum:
    Listede çıkan tüm sonuçlar 19’un katı iken (6555, 703, 722, 741) yalnızca ayet sayısı ve sure no+ayet sayısı kısmının sonucu 6236 yapıyor. Yani 19’un katı değil. Bunun sebebi de Tevbe suresinin 129 ayet olarak ele alınması. Oysa hem ayet sayısından hem de ayet ve sure toplamından 2 çıkarılırsa (yani Tevbe 128 ve 129 devre dışı bırakılırsa) sonuç 6234 çıkıyor ki bu da 19’un tam katıdır. Kurtuluş Bey ya bunu fark etmediniz ya da yazmak istemediniz. Hüsnü zan ediyorum ve ilki olduğunu düşünüyorum. Yoksa böylesine büyük bir mucizeye tanıklık ettikten sonra Tevbe 128 ve 129’u sistemden çıkarmak istemeseniz bile bu bilgiyi mutlaka not olarak düşerdiniz.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu