Kuran Mucizeleri

344# Kuran’da ateş kasırgası mucizesi

Ateş kasırgası mucizesi: Kuran’da Bakara-266 ayetinde ateşli kasırgadan-hortumdan haber verir. Bahçedeki yangının ateşli kasırga-hortum olup bahçeyi yakmasını anlatır fakat bunu gerçek bir olay olarak değil bir misal olarak verir.

Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/news/article-2507916/Its-different-world-Down-Under-Incredible-photos-Australias-wide-ranging-weather-make-look-like-alien-planet.html

Ali Bulaç Meali

Hangi biriniz ister ki, altından ırmaklar akan hurmalardan, üzümlerden bir bahçesi olsun, içinde kendisinin olan bütün ürünler de bulunsun; fakat kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, (üstelik) zayıf ve küçük çocukları olsun (böyle bir durumda iken) ona (bahçesine) ATEŞLİ BİR KASIRGA isabet etsin de yanıversin. İşte Allah size ayetleri böyle açıklar, ki düşünesiniz.

İlgili Makaleler

Ali Fikri Yavuz Meali

Sizden biriniz arzu edermi ki, hurmalardan ve üzümlerden bir bahçesi olsun; ağaçları altından ırmaklar aksın ve kendinin her türlü meyvaları orada bulunsun; böylece ona ihtiyarlık çöksün de elleri ve güçleri yetmez yavruları olsun; derken o geçim vasıtaları olan bahçeye ATEŞLİ BİR BORA isabet ediversin de o, yanıversin? (İşte, insanlar görsün diye yapılan ameller veya başa kakıp eziyetle verilen sadakalar da böyledir; riya sahibi, kendisine fayda verecek amel yaptığını zanneder. Fakat bahçeye isabet eden felâket gibi, yaptığı ameller boşa çıkacaktır.) İşte Allah, size, âyetlerini böyle apaçık anlatıyor, gerek ki, düşünesiniz.

Bahaeddin Sağlam Meali

Sizden biri ister mi ki; altlarında nehirler akan hurma ve üzümler bağı olsun; içinde her çeşit meyve bulunsun başına ihtiyarlık belasının geldiği, arkasında zayıf bir zürriyetin bırakıldığı bir sırada, ATEŞLİ BİR FIRTINA o bahçeye isabet etsin… Ve o bahçe tutuşup kül olsun? Allah ayetlerini böylece açıklıyor ki, düşünesiniz.

Bayraktar Bayraklı Meali

Sizden biri arzu eder mi ki, hurma ve üzüm bağları bulunan ve içinden ırmaklar akan, ayrıca içinde meyvenin her çeşidi bulunan bir bahçesi olsun da tam kendisine ihtiyarlık çöküp, küçük ve güçsüz çocuklarının bulunduğu bir anda ATEŞLİ BİR KASIRGA kopsun ve bahçesini kasıp kavursun? İşte Allah düşünesiniz diye size böylece delilerini açıklıyor.

Ateşli kasırga, nadir bir doğa olayıdır ve ilk defa 2003 yılında Canberra orman yangınları sırasında Avustralya’da doğrulanmıştır. Bu vakte kadar varlığından kimse emin değildi. Fakat ilginçtir ki bu tarihten sonra peşpeşe görülmeye başlandı. California’da 2018 Carr yangınında ve Nevada’da 2020 Loyalton yangınında bu ateşli kasırga fenomeni gözlendi.

Bu ateşli kasırga olayının daha sık görülmesinin sebebi muhtemelen iklim değişikliği ile alakalı olabilir.

Çevirisi: Kaliforniya’nın yangın kasırgası, iklim değişikliğinin neye benzediğidir Kaynak: https://grist.org/article/californias-fire-tornado-is-what-climate-change-looks-like/

Fakat 2003 yılına kadar olup olmadığı bile doğrulanamayan bu nadir doğa olayını Kuran nasıl haber vermişti?

Aşağıda videosunu izlemenizi öneririz.

RESİMLER

https://blogs.scientificamerican.com/overthinking-it/nerds-and-words-week-30/
https://my.wealthyaffiliate.com/cosmicradio/blog/fire-tornado

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu