Sivri yazılar

Gerçek kahraman Hz. Muhammed

Kahramanlık filmlerine bayılıyorum. Bugünlerde bir kahramanlık dizisi takip ediyorum. Dizide kahramanın durduk yerde yanlış giden düzene karşı koyması, başını belaya sokması ama her türlü zorluğa karşı pes etmemesi gerçekten nasıl tarif edeceğimi bilemeyeceğim hayranlıklar ve takdirler uyandırıyor bende. Bunun tam tersi olan insanlar ise yani kula kulluk eden, haksız sistemlerin adamları olan kişiler ise neredeyse insanlıktan nefret etmemi sağlayacak düzeye getiriyor bazen. Allah bu insanları görünce insanlıktan nefret etmiyor mu diye soruyorum çoğu zaman. İnsanlık hep bu tür insanlardan oluşsaydı ben insanlıktan nefret ederdim.

Tamam diğergam, kahraman ruhlu, dürüst, adaletli, ilkeli ve mücadeleci insanlara kahraman diyoruz. Gözümü çevirip bakıyorum bunlar hep filmlerde var ama gerçek hayatta bunları başarmış bir gözü kara doğru insan da var ki o da gerçek kahraman olan Hz. Muhammed’dir. Evet Hz. Muhammed’in çilelerle dolu hayatındaki haksızlıkları, tekelleri, kapitalizmi, güçlülerin düzenine karşı olan mücadelesini, canını ortaya koymasını, liderlik yönünü, korkusuzluğunu ve sağlam duruşunu bilen bir insan için Hz. Muhammed’den daha gerçekçi bir kahraman kişi yeryüzünde yaşamamıştır. Hz. Muhammed’in en sevdiğim yönlerinden biri gerçek bir kahraman olması.

İlgili Makaleler

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu