Çelişki yok

346# Semud kavmi nasıl helak olmuştur? Çelişki iddiası

Semud kavmi nasıl helak olmuştur kısaca anlatır mısınız? Farklı ayetlerde sarsıntı ile, yıldırım ile ve ses ile helak oldukları belirtilmiş. Bu ayetlerde çelişki var mı?

Semud kavminin helakı

Semud kavmi nasıl helak olmuştur sorusunun cevabını aldığımız ayetlere bakalım:

Araf suresi:

77 – Derken dişi deveyi boğazladılar ve Rablerinin buyruğundan dışarı çıktılar; “Ey Sâlih, eğer hakikaten elçilerdensen, bizi tehdit ettiğin (o azabı) bize getir! “dediler.

78 – Bunun üzerine hemen onları, o sarsıntı yakaladı, yurtlarında diz üstü çökekaldılar.

79 – Sâlih de o zaman onlardan yüz çevirdi ve şöyle dedi: “Ey kavmim! And olsun ki ben size Rabbimin elçiliğini tebliğ ettim ve size öğüt verdim, fakat siz öğüt verenleri sevmiyorsunuz.”

Fussilet suresi:

17 – Semûd kavmine gelince, biz onlara doğru yolu gösterdik. Fakat onlar körlüğü doğru yola tercih ettiler. Bunun üzerine kazandıkları kötülük yüzünden alçaltıcı azabın yıldırımı onları yakaladı.

18 – Biz iman edenleri ve kötülükten sakınanları ise kurtardık.

Kamer suresi:

29 – Bunun üzerine arkadaşlarına bağırdılar. O da (bıçağı) çekerek (deveyi) kesti.

30 – Ama azabım ve uyarılarım nasıl oldu.

31 – Biz onların üzerine korkunç bir ses gönderdik; ağılcının topladığı çalı çırpı kırıntıları gibi kırılıp dökülüverdiler.

Yıldırımla birlikte gelen ses

Semud kavmi nasıl helak olmuştur konusunu bildiren ayetlerde herhangi bir çelişki yok. Şöyle ki daha önce 114 nolu ve 289 nolu yazılarımızda anlattığımız gibi sesin fiziki bir gücü vardır. Kulak zarını patlatabildiği gibi yeterli şiddette ve frekansta sesler insanların iç organlarını dahi parçalayabilir.

Semud kavmini korkunç bir yıldırım ve yıldırımın çıkardığı korkunç ses (sayha) yok etti. Bu yıldırım veya yıldırımlar Dünya tarihinde görülmemiş büyüklüklerde olmalı. Ses o kadar vurucu idi ki heryeri sarstı. Bu ses dalgası her yere girdi ve herkes diz üstü olduğu yere çökmekten başka bir şey yapamadılar. İşte ayetin sarsıntı dediği olay bu ses dalgasının sarsıntısıdır. Yoksa deprem değildir.

Kısaca Semud kavmi nasıl helak olmuştur konulu ayetler arasında bir çelişki yok hepsi aynı olayı anlatıyor.

Önyargılı şekilde Kuran’ı okumak

Semud kavmi nasıl helak olmuştur konusu ile ilgili bu ayetleri birçok sitede çelişki olarak sunan ateist arkadaşlarımız, ben ayetleri bir kere okuyunca anlayabildim. Sizden daha fazla zeki değilimdir muhtemelen. Aramızdaki fark zekâ meselesi değil niyet meselesi. Kuran’da çelişki bulmaya can attığınız için ayetleri perdeliyor, gerçeğini söylemiyor ve eğri gösteriyorsunuz. Sizin yazılarınızı okuyan, videolarınızı izleyen insanlar için o kadar ustaca karartmalarla gerçeği karartıyorsunuz ki inanmak isteyen insanları çok kolay inandırabiliyorsunuz. Oysaki bozuk bir niyetle okumayan herkes ayetlerin ne demek istediğini kolayca anlayabilir. Yeter ki Kuran’ın dediği gibi birazcık verilen aklı kullanın. Böyle insanların tek amacı münakaşa etmek, bildikleri doğruları bile çarpıtarak gösteriyorlar.

Biz bu Kur’an’da insanlar için misallerin her çeşidini açıkladık. Ama insan münakaşaya çok düşkündür. [Kehf 54]

Kur’anı öğüt almak için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mu? [Kamer 17]

Akledesiniz diye Allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır. [Bakara 242]

Ses ile helak konusunda şu yazıları da tavsiye ederiz:

https://www.bilimveyaratilisagaci.com/2019/02/114-bunun-uzerine-yillarca-magarada-kulaklarina-vurduk-kehf-11-ayeti-bize-ne-diyor/

https://www.bilimveyaratilisagaci.com/2020/11/sura-ufleme-kara-deliklerin-sesi/

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu