Bilim Kuran'la Çelişmez

77# ÖLÜMSÜZ DENİZANASI ÖLÜMSÜZ MÜ? (ZÜMER-42)

Kuran hakkında elde ettikleri en ufak bir olumsuz bilgiye dört elle sarılıp abartmayı seven bazı site ve sayfalarda son zamanlarda bir ölümsüz denizanasının ismi dolaşıyor. Bu denizanası yaşlandığı zaman kendini bebeklik çağına (polip) geri dönüştürme özelliğine sahip olduğundan medyatik ve dikkat çekici bir lakap ile ölümsüz denizanası olarak tanınmıştı. Bu bahsettiğim sayfa ve siteler ise “işte Kuran’a aykırı bir şey bulduk” deyip çok seviniyorlar. Çünkü Kuran “her nefis ölümü tadacaktır” (Ankebut-57) demektedir.

Oysa medyatik ismiyle ölümsüz denizanası olarak nitelendirilen T. dohrnii adlı denizanası gerçekten ölümsüz mü bakalım bilim ne diyor?

Öncelikle şunu belirtelim ki maddi hiçbir varlık sonsuz değildir. Bu canlının içinde yaşadığı Dünya’nın, güneş sistemimizin hatta evrenimizin dahi belirli bir ömrü olduğu için bütün canlıların ömrü otomatik olarak sınırlıdır. Bu bilgiyi de bir kenara bıraktım, bilim sitelerinin çoğunluğu bu deniz canlısının teorik olarak sürekli yaşaması mümkünken doğanın buna izin verecek kadar kolay bir yer olmadığını ve hastalıklar, yırtıcılar, avcılar veya diğer hayatı tehdit eden travmalar sonucu ekolojik dengenin korunduğunu ve sonsuz yaşamın olamadığını söylüyorlar. (1, 2)

İlgili Makaleler

Bu canlılar üzerinde çalışan Dr. Rebecca Helm bunu şöyle açıklıyor: “Mutasyonlar ve genetik kaymalar gittikçe daha kırılgan denizanaları oluşturuyor, bu ise popülasyonu yorgun bir popülasyon haline dönüştürüyor. Muhtemelen bu mutasyonlar sonucu eski hallerine dönemeyecekler. Bu canlı her ne kadar kendini her seferinde yenilese de sadece yaşlanmasını geciktiriyor ve yavaşlatılmış bir yaşlanma yine onu bekliyor. Kaderini sürekli başa döndürse de bu denizanası ölümsüzlüğü garanti edemez. Buna ölümsüzlük demek yerine doğal klonlama demeyi tercih ederim.”(1)

2018-11-05_171127.png

Dr. Ferdinando Boero ise bu canlıyı ilk inceleyen ve 1996 yılında makale yayınlayan kişidir. Bakın bu konu hakkında ne diyor:

“Biz makalemizde ölümsüzlük hakkında birşey yazmadık. Ontojeninin tersine dönüşümü hakkında konuştuk. Ontojeni, bir zigotla başlayıp olgun yetişkin olmaya doğru bir dizi adımdır. Genellikle yetişkinler ürerler ve sonra er ya da geç ölürler. Makalede dediğim gibi, bir kelebek (denizanası) hücrelerini yeniden organize edip bir tırtıl evresine (hidroid) geri dönmesi gibi birşey. Yani ontojeni tersine dönüyor. Bu, istediğiniz zaman laboratuarda üretilebilir.”(1, 3)

Görüldüğü gibi bilim insanları bu canlının ölüm vakti geldiğinde bunu ertelediği konusunda fakat bunu sürekli yapamayacağında hemfikirler.

Bunları yazdıktan sonra Kuran okumak için rastgele bir sayfa açmıştım ve karşıma bir mucize gibi aşağıdaki ayet çıktı. Daha önceden bu ayeti mutlaka okumuştum fakat hiç bu açıdan bakıp düşünmemiştim ve baktım tefsirlerde bu ayet için olmayacak yorumlar var ama kimse böyle bir olayı bilmediği için bu ayete o gözle bakmamış.

Zümer 42: “Allah, ölümleri vaktinde canları alır; ölmeyeni de uykusunda. Böylece, kendisi hakkında ölüm kararı verilmiş olanı(n ruhunu) tutar, öbürüsünü ise adı konulmuş bir ecele kadar salıverir. Şüphesiz bunda, düşünebilmekte olan bir kavim için gerçekten ayetler vardır.”

 “Her nefs ölümü tadacaktır” ayetinde olduğu gibi burada da nefs kelimesini kullanmıştı. Ölümlü ve ölmeyen nefs’ler diye ayırmış. İnsan ile sınırlandırmadığı için bu nefs’ler hayvanlar dâhil bir benliği olan her türlü şuur sahibini kapsıyor. İlk cümlede ölümlülerin canlarının alınacağını söylüyor ve ölümsüzler ise uykuya diyor. Burada uykuya dedikten sonra herhangi bir can alma olayından bahsetmiyor. Muhtemelen bu ölümsüz denilen denizanaları da kendini başa döndürüp gençleştirirken bir uyku hali içinde bunu yapıyor, yani kendini uyutuyor ve bilinci açık olmuyor. Daha sonra ayet diyor ki ölümüne hüküm verilmiş olanı yakalar, diğerlerini yani ölmeyenleri ise belirli bir ecel vaktine kadar erteleme yapar. Şu ayetin muhteşemliğini ve denizanası ile nasıl uyduğunu görebiliyor musunuz? Denizanasını da Allah belirli bir ecel vaktine kadar sürekli erteliyordu ve ona geçici bir ölümsüzlük vermişti. Evet, Allah bana bu ayeti göstermese idi bu kısmı hiç yazmadan sadece bilim adamlarının görüşlerini bildirip geçecektim. Çok şükür arayış içinde olanı hidayet yollarına ileten Rabbime.

KAYNAKLAR

  1. http://www.strangeanimals.info/2014/09/turritopsis-dohrnii-immortal-jellyfish.html.
  2. https://evrimagaci.org/olumsuz-denizanasi-turritopsis-dohrnii-3734.
  3. https://ksj.mit.edu/tracker/2012/11/first-we-get-proof-heaven-now-secret-imm/.

turritopsis-nutricola-tile

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

Bir Yorum

  1. Bu bilgi için teşekkürler! “ÖLÜMSÜZ DENİZANASI ÖLÜMSÜZ MÜ”
    Ölümsüzlük ve Bilim forumu: https://bilimyurt.com
    lütfen kabul et teşekkürler

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu