Varlığın Amacı

48# ŞEYTANA, SECDE EMRİ VERİLMESEYDİ?

Soru: Şeytana secde et denmeseydi insana düşman olup bizi yoldan çıkarmaz mıydı?

Cevap: Şeytan’ın Allah’a yaptığı savunmaya dikkat edilirse insana karşı bir kibir ve kıskançlık içinde olduğu görülüyor. Bu kıskançlık o zaman ortaya çıkarılmış ve bize düşman olduğu belli olmuştur. Eğer o zaman ortaya çıkmasaydı Dünya’da zaten bize düşmanlık edeceği anlaşılıyor. Yani her durumda bize düşman olacaktı.

Soru: Peki şeytanın düşmanlık yapması engellenemezmiydi. Şeytanın bize musallat olmasındaki hikmet nedir?

İlgili Makaleler

Cevap:Elbetteki Allah Onu orada susturabilir, savunma yapmasına izin vermeyebilir veya direk Cehenneme gönderebilirdi. Şeytan insanları Allaha asi yaptıracağını iddia etti. Allah’da ona kıyamete kadar izin verdi. Kim sana uyarsa seninle birlikte cehenneme girecek diye buyurdu.

Allah’ın şeytanı insana musallat etmesinde veya buna izin vermesinde insan için büyük gayeler vardır. Şöyle ki:

Şeytan insanlar için bir zorluktur ve her zorluk insanı güçlendirir. İnsan şeytanların vesveselerini her yendiğinde ruhen ve zihnen bir kat daha olgunlaşır. Böylece Dünya’da gelişimini hızlandırmış olur.

Bunu şuna benzetebiliriz, askerler eğitimlerinde sürekli zorlu engeller bulunan maratonlara girerler. Bu engelleri aşmak onları sürekli güçlendirir. Veya öğrenciler sürekli zor sorularla gelecekteki yaşamları için eğitilirler. İyi olanlar yani yeterliliğini ispat edenler gelecekte daha iyi bir pozisyona gelirler.  Şeytanda bir engeldir veya zor bir sorudur,  insanın gelişimini hızlandırır.

Soru: Peki neden secde etmesi istendi?

Cevap: Secde itaatin sembolüdür. Meleklerden ve iblisten mutlak itaat etmeleri istendi. İnsanın üstünlüğü gösterildi. Malumdurki bir bakan bir kuruma genel müdür atadığında herkesin ona itaat etmesi beklenir.

Bu durumda müdüre itaatsizlik aslında onu atayan bakana itaatsizliktir.

Soru: Peki şeytanı neden göremiyorum?

Cevap : Melekler ve şeytan bizim bildiğimiz fizik kurallarıyla hareket etmezler. Geçen yüzyılda keşfedilen kuantum fiziği bile bütün fizik yasalarını alt üst etmiştir. Örneğin kuantum fiziği normal fiziğin aksine derki iki varlık istediği anda istediği kadar şekilde istediği yerde olabilir. Görünmeyebilir ve uzaklığın hiçbir önemi yok. Hatta zamanın kurallarını, kesinliğin kurallarını, mekaniğin kurallarını hiçe sayar.

Evren hiçte bizim sandığımız kadar basit kurallarla işlemiyor. Şeytanın ve meleklerin ne gibi özellikleri vardır ve insanlarla nasıl değişik kanunlarla etkileşime giriyorlar bilemiyoruz.

Şu ana kadar insanlığın elde ettiği bilgi daha derinlerdeki bilgilerin işaretidir ve insan herşeyi görebileceğini zannederek cehaletini koyulaştırmamalıdır.

Beğeni ve yorumlar bu paylaşımın insanlara ulaşım sayısını artırır. Şimdiden teşekkürler.

 

Resim1.jpg

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

2 Yorum

  1. Şeytan insanları Allaha asi yaptıracağını iddia etti. Allah’da ona kıyamete kadar izin verdi. Kim sana uyarsa seninle birlikte cehenneme girecek diye buyurdu.

    Aslında burada Allah ın onun isyan edeceğini bildiğini ve bunda bir hikmet olduğunu daha güzel yazabilirdin.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu