Özgür iradeVarlığın Amacı

47# ALLAH, KENDİSİNE İSYAN EDECEĞİMİ BİLDİĞİ HALDE BENİ NEDEN YARATTI?

Birincisi: Yokluktan varlık sahasına çıkmak en büyük nimettir. İnsanın sonsuza kadar var olma isteği vardır. Yokluğu sevmez. Bunu anlayan bir din büyüğü demişki; “ebedi cehennem bana yurt olsa bile yine de yok olmayı istemem

İkincisi: Allah, sınırsız bir irade vermediği kimseyi mesul etmez. Bu soruyu soran arkadaşların hâlâ yüzünü Allah’a dönme şansları devam ediyor. Eğer dönerlerse, Allah zaman üstünden onların döneceğini görmüş olacaktı, fakat her iki durumda da tercihlerine karışmaz, sorumluluk insana aittir.

Üçüncüsü: Allah kullarına Kuran’ında sürekli “ateşten sakının” diye emrederken, “kullarım rahmetimden ümidini kesmesin, Allah her suçu bağışlar” diye bildirirken Allah’ın senin yanmanı istediğini sanman hezeyandan başka bir şey değildir.

İlgili Makaleler

Çevrendeki ve bedenindeki nimetlere bakarsan Allah’ın keremini görürsün. Seni yakma amacı olsaydı direk yakardı, kimse de mani olamazdı.

Dördüncüsü: Bir ressam, yapacağı resmin son halini bilir ama biliyor diye yapmaktan vaz geçmez. Sanatını ortaya koyar.

Beşincisi: Asıl, Allah’ın geleceği bilmemesi bizim için felaket olurdu. O zaman nereye gittiği belli olmayan bir geminin içinde gibi olurduk.

Düşünsenize Dünya gemisindesiniz gelecekte bir yıldıza çarpacağınızdan, geminizin sahibi olan Allah’ın bile haberi yok. Bu insanlık için çok psikoloji bozucu bir durum olurdu.

Bu konuyu daha sonra zamansal boyutta değerlendirerek yani bir yazı hazırladım. Şuradan okuyabilirsiniz:

.https://www.bilimveyaratilisagaci.com/2018/12/92-allah-onceden-biliyorsa-neden-yaratti/

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

Bir Yorum

  1. Baya emek vermişsin bu yazı için. Biraz karışık olmuş ama. Bir düşünceyi savunuyorsun ama net olarak anlatamamışsın. Yinede güzel yazın. Daha yazılacak çok şey var. İnşallah ileride. Evrim ve Ademin yaratılışı ile ilgili yazmaya hazırlanıyorum. Hoşçakal.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu