Kuran Mucizeleri

323# Karadelik, Cehennem ve 1971 yılı mucizesi

Bugün Ramazan’ın ilk günü, herkes için mutlu, bereketli, ve kalplerin ve akılların Allah’ı anlamaya biraz daha yaklaştığı, din adına uydurulmuş bilgilerden biraz daha sıyrılıp, hâlis Din’in ruhunu anlamaya biraz daha yaklaştığımız bir Ramazan olsun.

Bugün Kuran’dan bir ayet ve numarası gözüme ilişti.

Kuran 19:71 “Sizden ona girmeyecek hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin olarak üzerine aldığı bir karardır.”

Cehennem bir karadeliktir

Cehennemin kara delikler olduğunu anlattığım yazıyı okuyanlar bu ayeti hatırlayacaklar (İlgili yazı: Kuran’da karadelikler). Bu ayette Rabbimiz herkesin Cehennem’e uğrayacağını buyuruyor. Cehennem’in dehşetini hepimizin anlayacağını belirten muazzam bir hakikatten haber veren muazzam bir ayet. Cehennem’in bir kara delik olduğu hakkındaki yazımın linkini alta bırakıyorum. Bu yazı bitince ona tekrar bakmanızı tavsiye ederim.

Herkesin Cehennem’e uğrayacağını söyleyen ayetin numarasını görünce (19:71) dedim ki acaba 1971 yılı ile kara deliklerin bir ilgisi olabilir mi? Araştırdığımda gördüm ki kara deliklerin varlığı ilk kez 1971’de keşfedilmiş, görüntülenmiş. Evet muazzam değil mi? Benim yerime kendinizi koyun, “acaba karadeliklerin 1971 ile ilişkisi var mı” diye bakarken ilk kara deliğin 1971 yılında keşfedildiğini fark ettiğinizi düşünün. Subhansın Allah’ım.

Not: Bu tarihi daha öncelerden okumuş olsam da dikkatimi çekip aklımda yer etmemiştir muhtemelen.

İlk kara delik nasıl keşfedildi

Newton’un kütle çekimini bulmasından sonra insanlar, çok yüksek çekimli bir maddenin evrende olup olmadığını düşünmüşler. Önce, etkisinden kurtulmak için ışıktan daha hızlı gitmenin gerektiği bir madde olması gerektiği fikri ortaya atılmış. Daha sonra Einstein’ın görelilik teorileri kara deliklerin varlığını teorik olarak ortaya koymuş. Fakat 1971’e kadar Hawking gibi fizikçiler üzerinde yazsa çizseler de kara deliklerin varlığı hiç gözlemlenememiş.

1971 yılında Uhuru uydusu tarafından HD226868 yıldızının bir nesnenin etrafında döndüğü keşfedildi. İlk önce bunun bir çift yıldız olacağı düşünüldü fakat incelemeler devam etti ve bir yıldızın etrafında değil çekim kuvveti büyük görünmez bir nesnenin etrafında döndüğü bulundu ve aynı zamanda bu nesne X ışınları yayıyordu. Böylece ilk defa bir kara deliğin varlığı gözlemlenmiş oldu. Bu kara deliğe Cygnus X-1 ismi verildi. Kuğu takımyıldızında bulunan bu kara delik, ilk olarak belirlenen kara deliktir. 2019 yılında ise ilk defa bir karadeliğin fotosu çekildi ve bu kara deliğin ismi Powehi’dir

Cehennem’i gözünüzle göreceksiniz ayeti

Daha önce de 225 nolu yazımızda “Cehennem’i gözünüzle göreceksiniz…” ayetinin de 2019 yılını işaret ettiğini fark edip anlatmıştım.

Gördüğünüz gibi Kuran’da çok açık ve önemli tarihlerin kodları var. Hatta bu ve benzeri mucizeler Kuran’ın ayetlerinin dizilişinin bile tesadüfen olamayacağını, insan aklıyla değil, Allah’ın Peygamberimize öğretmesiyle O’nun da sahabelere öğretmesi ve vasiyet etmesiyle dizildiğini gösterir.

Bu yazıma ek olarak bahsettiğim iki yazıyı da okursanız meseleyi daha iyi kavrayabilirsiniz:

128# Kuran’da –KARA DELİKLER– ve SOLUCAN DELİKLERİ

225# Cehennem’i gözlerimizle görmek, Cehennem nasıl bir yer

Kaynaklar ve İleri okuma

https://physicsworld.com/a/famous-black-hole-confirmed-after-40-years/

https://www.sciencemag.org/news/2011/08/fate-first-black-hole

https://astronomy.com/magazine/2019/08/a-brief-history-of-black-holes

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole

https://www.bilgeyik.com/cygnus-x-1-cift-yildiz-mi-karadelik-mi-542

https://bilimfili.com/kara-deliklerin-kisa-tarihi

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu