Sosyal Hayata İlişkin

201# İş yapmak ve İnşirah-7

Sürekli aynı şeyleri yapmak, anksiyete ve depresyonu artırabiliyor. Yapılan son araştırmalar sürekli aynı şeyleri yapmak veya hiçbirşey yapmamaktansa farklı şeyler yapmanın depresyonu ve anksiyeteyi azaltacağını gösteriyor. Ben Fletcher tarafından yazılan Farklı birşeyler yap (Do something different) adlı kitap bu konuda yapılmış araştırmaları özetliyor ve size hiçbirşey yapmamaktan veya sürekli aynı şeyleri yapmaktan uzak kalmanızı anlatıyor. Peki Kuran bize ne öğretmişti:

İnşirah 7: “Bir işten boşaldığında bir başkasına giriş”

Kuran bize bir işi bitirince boş kal demiyor veya sürekli aynı işi yap, dinlen yine işine dön de demiyor. İşini yarım bırak ta demiyor. Diyor ki bir işi bitir sonra başka bir işle uğraş. Yani sürekli bir devinim içinde ol, tembellik etme. Peki modern psikoloji tembel insanlarda veya aynı işle sürekli uğraşan insanlarda neyin artacağını söylüyordu: Depresyon ve anksiyete. İşte Kuran’dan size psikolojik ve sosyal yararlar ihtiva eden çok önemli bir hayat dersi.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu