Sosyal Hayata İlişkin

32# ATEİZM ve TECAVÜZ ARASINDAKİ DOĞRUSAL İLİŞKİ

Türkiye’de binlerce Kuran kursu vardır, fakat malesef son yıllarda yaşanan birkaç istismar vakası ortaya çıktı, ateistler ise bu durumu genelleyerek, her fırsatta malzeme olarak kullanmaya başladı. İnternette yazdıkları akıl durduran sözlerine bakarsanız, sanki bütün müslümanlar tecavüzcü, ama ateist olmanın tecavüzle, ahlaksızlıkla hiç alakası yok.

En başta tabi ki Kuran kurslarını böyle zan altına sokan birkaç inançsızı kınıyorum. İnançsız diyorum, çünkü yaptıkları iş, inançlı bir insanın yapabileceği iş değildir. Ancak Allah’ı tanımayan, korkusu olmayan, hayatını farkında olmadan hep bir gizli inançsız gibi yaşamış kişilerin yapacağı bir iştir.
Bu gizli inançsızların günahını ise Kuran kurslarındaki diğer Allah korkusu olan namuslu insanlara uygulamak tam bir ateistliktir.
Peki Dünya’da ateizm ile tecavüz arasında nasıl bir ilişki vardır, bakalım.
Aşağıdaki grafikte, üstte ülkelere göre Dünya ateizm haritasını verdik. Bu fotoğrafta renk koyulaştıkça ateizm artıyor.
Burada ateistlerin sık sık örnek gösterdiği bazı Avrupa ülkelerini özellikle Baltık ülkelerini daire içine aldık.
Gerçektende bu ülkelerde ateizm oranı fazla.

Hemen altındaki resimde de renk koyulaştıkça tecavüz oranları artıyor. Fakat bir sorun var gibi, dikkat edin ateizmin en fazla olduğu ülkelerde tecavüz oranları daha fazla. Yani ateizm ile tecavüz arasında pozitif bir ilişki var. Oysa müslüman ülkeler tecavüzde bu ateist ülkelerin çok gerisindeler.

İlgili Makaleler

Aşağıdaki linkten istatistiklere baktığınızda Türkiye’de tecavüz oranları %1.5 civarında seyrederken, ateistliği ve zenginliği ile övündüğümüz İsveçte %60’lar seviyesinde bir tecavüz oranı var. Avrupa kıtasının tek müslüman ülkesi olan Bosna ise Avrupa’da tecavüzlerin en az olduğu ülke, yani orada oran %1.

http://www.wikiwand.com/en/Rape_statistics

(ateist arkadaşlarımın birkaç kişinin suçuyla tüm müslümanları her seferinde yargılayıp kafaları bulandırmalarına karşılık gerçekler gösterilmiştir. Yoksa kimsenin ahlaksızlığını teşhir etme amacımız yok. Tabi dürüst kişileri tenzih ederiz. Onların yaptığı gibi bu fiili genellemiyoruz, her ateist ahlaksızdır demiyoruz. Ama müslümanlar tecavüzcü imajı oluşturmaya çalışan her ateist arkadaşıma bu tabloyu göstermekte adaletin gereğidir.)

İSTİSMAR HARİTASI 1

11.jpg

http://www.wikiwand.com/en/Rape_statistics

İSTİSMAR HARİTASI 2

zz

https://edition.cnn.com/2017/11/25/health/sexual-harassment-violence-abuse-global-levels/index.html

ATEİZM HARİTASI

Ekran Alıntısı2 (boyutlandırma)

https://odatv.com/dunya-ateizm-haritasi-yayinlandi-2007171200.html

İnstagram: https://www.instagram.com/bilimveyaratilisagaci/

Facebook: https://www.facebook.com/bilimveyaratilisagaci/

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

2 Yorum

  1. Eyvallah. Ancak şu argümanı da kullanıyorlar ki Türkiye’deki bu oran gerçeği yansıtmıyor. Zira bu oran sadece adli vaka olanlar. Adli kayıtlara geçmeyen, geçmesini istemeyen, örtbas edilen de epey olay yaşanıyor. Tabi ki bu da onları haklı çıkarmaz ama bu söylemlerinde haklılık payı da yok değil.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Emin ol tecavüz umursamazlığı ateist ülkelerde daha fazla yaşanıyordur. Çünkü Türkiye’de tecavüze uğrayan birinin en değerlisi elinden alınmıştır. Hatta çoğusu için namus yaşamdan daha değerlidir. Fakat ateist ülkelerde namus diye kavramların olmadığı 14 yaşında neredeyse hiç bakire kalmayışından ve kimseninde evlenirken bekaret aramayışından belli. Böyle ülklerde bir tecavüz olayı bir bayana ne kadar zarar verebilir ki? Çoğusu bu tecavüz olayını affediyordur veya düşman edinmek istemediğinden üstünü örtüyordur. Tabi elimizde ne Türkiye için ne de ateist ülkeler için böyle bir veri yok. Hepsi bir çıkarım.

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

Başa dön tuşu