Çelişki yok

142# Ahzab 6 ile Ahzab 37 çelişir mi?

Soru: Ahzab 37’ye göre peygamberimiz evlatlığının öz babası olmadığı için evlatlığının boşanmış eşiyle evlenmesinde mahzur yok. Peki Ahzab 6’ya göre peygamberin eşleri Müslümanların anneleri olduğu için neden evlenmek yasaklanmış?

Ahzab 6: “Peygamber, inananlara, kendi canlarından daha yakındır ve hanımları ise anneleridir. ALLAH’ın kitabına göre, inananlar, göç edenlerden kendilerine akraba olanlara daha öncelikli davranmalıdır. Ancak dostlarınıza iyilik yapmanız hariç. Bunlar, bu kitapta yasallaşmıştır.”

Ahzab 37: “ALLAH tarafından kendisine iyilik yapılan ve senin de iyilikte bulunduğun kişiye, “Karını tut ve ALLAH’ı gözet,” diyordun. Böylece ALLAH’ın açığa vuracağı bir şeyi gizliyordun. ALLAH’tan çekinmen gerekirken halktan çekiniyordun. Zeyd eşiyle ilişiğini kestiğinde biz seni onunla evlendirmiştik ki, inananlar, evlatlıkları eşleriyle ilişiklerini kestiklerinde onlarla evlenmekte güçlükle karşılaşmasın. ALLAH’ın buyruğu yerine getirilmelidir.

Cevap:

“PEYGAMBERİN HANIMLARI NEDEN EVLENEMEZ” yazımızı iki gün önce yayınlamıştık, okumadıysanız önce onu okusanız iyi olur. Ayriyeten bir insanın evlatlığının ayrılmış eşiyle nikâhlanmasında neden bir mahzur olmadığını da “HZ. ZEYNEP VE ZEYD” yazımızda açıklamıştık.

Buradaki soruyu soran ateist sayfa gerçekleri örtmek için cımbızlama dâhil birkaç yöntem kullanarak gerçekleri örtmeye çalışmış. Şöyle ki, çarpıtıcı ateist arkadaş Ahzab 6’ya göre peygamber eşlerinin evlenmesinin yasaklandığını söylemiş fakat Ahzab 6’da öyle bir ifade geçmiyor. Çünkü bu ifade başka bir ayetin konusu:

Ahzab 53: “…Allah’ın peygamberini incitmeniz ve kendisinden sonra, O’nun eşleriyle evlenmeniz, size asla helal değildir…”

Bu ayette de peygamberin hanımları sizin anneleriniz olduğu için evlenemezsiniz demiyor. Bunun için bir sebep vermiyor ve direk emrini veriyor: “O’nun eşleriyle evlenmeniz helal değildir”. Bunu iyi bilen ateist arkadaş Ahzab 6’yı cımbızlamış ve Ahzab 53’ü vermemiş. Evlenememe emrinin Ahzab 6’dan yani peygamberler sizin annelerinizdir ayetinden geldiğinizi düşünmenizi istiyor. Yani hem cımbızlamış hem de “küfür” kelimesinin sözlük anlamına uygun olarak sizden gerçeği gizlemek için oyun yapıyor.

Kısaca, peygamberimizin eşlerinin annelerimiz olduğu Ahzab 6’da söylenmiş fakat peygamber eşlerine evlenme yasağı ise çok sonra gelen bir ayette bildirilmiş, bu iki ayet arasında ise çok farklı konulara temas edilmiştir. Bu da ayetlerin birbirlerine sebep olarak gösterilmesi için elimizde bir neden olmadığını gösteriyor. Peygamber eşleriyle evlenme yasağı da anneleriniz olduğu gerekçesine bağlanmamış, hatta hiçbir gerekçe verilmemiş, bunun cevabı zaten akıllı kişilere açıktır. Bizde aklını kullanan Müslümanlar olarak bu gerekçeleri daha önceki yazımızda açıklamıştık.

Dolayısıyla ortada herhangi bir çelişki durumu yok. Peki, peygamberin hanımlarına neden “anneleriniz” denmiştir. Ayetin içinden zaten bu anlaşılıyor. Çünkü ayet diyor ki peygamber inananlar için kendi canlarından bile daha değerlidir. Allah’ın mesajını taşıyan ve O’nu insanlara tanıtmak uğrunda hayatını çok zorlaştırmış böyle aziz bir elçinin hanımlarına da elbette ki bir anne saygısı gösterilmeli ki, münafıklar veya kalbinde hastalık bulunanlar onlarla sıradan konuşmalar yaparak, belki alaycı aşağılayıcı konuşmalar yaparak hem peygamberin hem de taşıdığı misyonun izzetiyle oynamasınlar. İşte bu yüzdendir ki Allah, peygamberin hanımlarını annemiz gibi görmemizi istiyor, fakat onlarla evlenememe emrini herhangi bir sebebe bağlamıyor.

Bugün Amerika devlet başkanlarının hanımlarına bile “First Lady” ünvanı verirler ki onlara bir laubalilik yapılıp ta devlet başkanının ve devletin onuru zedelenmesin. Demek ki İslam fıtrat dini. Amerika Müslüman olmadığı halde fıtrata uygun olanını bulmuş, iman etmediği halde bu ve daha pek çok emirde İslam’ı bilmeyerek te olsa yaşıyor. Bizim sosyal medya ateistleri ise hangi öküzün altında buzağı bulabiliriz diye beyhude ömür tüketiyorlar.

 

 

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu