Bilim Kuran'la ÇelişmezBilimsel Düzen

80# KURAN BİLİM KİTABI MIDIR? O HALDE NEDEN BİLİMİ ÖNCE SİZ BULMUYORSUNUZ?

Kuran bilim kitabı mıdır?

Kuran, bildiğiniz bilim kitaplarından değildir. Kuran, evren ve insan yaratılışının en doğru bilgilerini kısa kısa içeren bir kitaptır. Hemen her bilim dalından küçük bilgilerle insanın aklını evrenin ve insanın yaratılışına çevirir.

Kuran’da neden bilimsel bilgiler vardır?

Her asrın insanlarının önem verdiği değerler farklıdır. Bu değer yargıları sürekli değişiyor. Yaşadığımız asırda en önde gelen değer yargılarından bir tanesi de bilimdir. Bilimden anlasın veya anlamasın bütün inançsız insanlar bilimi kendi inançsızlıklarına kalkan etmek istemekte ve sanki bilim dinlere alternatif olabilirmiş de onun yerine geçebilirmiş gibi göstermek istemektedirler. Kısaca bu zamanın gözdesi bilim olduğundan, Allah bu zamanın iman etmek isteyen insanlarını Kuran’daki bilimsel mucizelerle desteklemiştir. Önceki insanlar ise bunların manasını bilmese de inkâr da etmemişlerdir. Çünkü onların iman etmeleri için bizimkinden daha farklı sebepleri vardı. Bilimsel sebepler ise bilim topluluklarının imanı içindir.

Kuran’da bilimsel bilgiler varsa neden bu bilimi önce Müslümanlar bulmuyor?

Kuran’daki bilimsel gerçekler genelde bir cümle ile anlatılır ve detaya girilmez. Bundan dolayı verilen kısa bilgi ile resmin tamamını görmek kolay bir iş değildir. Fakat bilim bu bilgiyi bulduğunda elinizdeki parça ile tam uyumlu çıkıyorsa ancak o zaman ayetin bir mucize olarak o olaydan bahsettiğini anlayabilirsiniz. Örneğin geçen gün paylaştığımız “Ay’ın kuru bir hurma dalı gibi olana kadar bir takım menzillerden geçtiği” ayetinin, Ay’ın yörüngesini tam anlamıyla açıkladığını göstermiştik. Öyle bir zamanda böyle bir benzetmenin yapılabilmesi ve bu benzetmenin tam olarak Ay’ın hareketini açıklaması imkânsızdır. Dolayısıyla buna bir mucize demek gerekir. Fakat deseniz ki astronomik gözlemler olmadan önce bunu neden bilemediniz? Cevap; Bunu hurma dalı ipucundan yola çıkarak tahmin etmek zordur. Yine de buna rağmen Kuran’dan buna benzer yapılan erken tahminleri bile bilim henüz ispatlamadığı için insanlar bu yorumlara inanmamış veya alaya almışlardır. Örneğin; Kuran ”biz en yakın göğü yıldızlarla süsledik” dediği için Müslümanlar uzun bir süre uzayın katmanlardan oluştuğunu ve sadece en yakın katmanda yıldızların olduğunu söylediler. Fakat aklı eksik din düşmanlarının sitelerine girerseniz bu ayetle ve Müslümanların yorumlarıyla eskiden ne kadar dalga geçmiş olduklarını göreceksiniz. Oysaki yakın zamanda ortaya çıktı ki evren gerçekten bigbang noktasından itibaren tabak tabakadır ve her tabakanın yapısı farklıdır. Yıldızlar ise ancak son katmanda ortaya çıkmıştır. Bu konuyu daha önce paylaştım, web sitemden detayını okuyabilirsiniz. Demek ki bilimsel bir konuyu Kuran’dan çıkarıp erken söylemek te bu insanları ikna etmediği gibi birde alay ediyorlar, hâlbuki alay ettikleri ancak kendi cehaletleridir.

Bilim yanlışlanabilir olduğundan bilimle Kuran’ı bağdaştıramazsınız (!)

Kuran’a bilimle saldıran insanların bu iddiayı dillendirmeleri ilginçtir. “Kuran’ın şu ayeti bilime aykırıdır” derler, ayetin bilime aykırı olmadığını ama kendilerinin bilimi yeterince anlamadıklarını gösterince bu defa “bilimle Kuran’ı savunamazsın çünkü bilim yanlışlanabilirdir” derler. Burada büyük bir çelişki doğuyor. Eğer Kuran’da bilimsel hata göstermeye çalışırsanız bizde aynı bilimle sizin anlamak istemediğiniz noktaların nasıl mucizeler içerdiğini gösteririz.

Bilim evet yanlışlanabilirdir, fakat yanlışlanacak diye bir şey yok. Örneğin bugün Dünya’nın küre (geoit biçimli) olduğunun yanlışlanmasını bekliyor musunuz? Veya kutuplarda buz denizinin üstteki 50 metresi eriyen buzlardan dolayı tatlı sudur, 50 metreden derinde ise tuzlu su başlar ve aralarında haloklin bariyer vardır sular bunu aşamazlar. Bilim insanları defalarca gözlemlediler bu olayı, bölgedeki denizcilerin bile çok iyi bildiği bir olayken bunun yanlışlanmasını mı bekliyorsunuz? Yani bilim birgün “yanlış tatmışız, bu tatlı su değilmiş tuzluymuş” demesini mi bekliyorsunuz? Kısaca bilimin yanlışlanabilir olması yanlışlanacağı anlamına gelmez. Eldeki veriler kesin ve son veriler ise artık onun üzerinde şüphe yoktur, fakat eldeki bulgular zayıfsa o zaman yanlışlanabilir demektir.

Özetle;

  1. Kuran sadece bilimden bahseden bir bilim kitabı değildir. Ama evrenin ve insanın yaratılışının şifrelerinden haberler verir.
  2. Kuran’daki bilimsel bilgiler bu asrın insanı için 1400 sene önceden gönderilmiş özel mucizelerdir. Bu asrın insanı için mektuptur ve zarfları bu asırda açılmıştır.
  3. Kuran’daki ipuçlarından yola çıkıp bilimi önceden keşf etmek zordur, bunların bilimden önce dillendirilmesi de zaten anlaşılamayacağı gibi bir de alay konusu olabilmektedir (kendi cehaletleriyle alay ediyorlar).
  4. Bilim yanlışlanabilir olduğundan Kuran’ı savunamazsak o halde siz de yanlışlanabilir bilimle Kuran’a saldırmayacaksınız.

 

048ff49055466650374b4a0d70a71dc1.jpg

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

2 Yorum

  1. “O halde bilimi neden siz önce bulmuyorsunuz?” Böyle bir soru soran birinin zaten bilimsel araştırmanın mantığı hakkında hiç bir şey bilmediğine kanaat getirebiliriz.Bu ateistlerin birçoğu yarı cahildir.Gerçektende gerçeğin peşinde olanlar vardırki(ateistlerden) bende zamanında onlardan biriydim.Gerçeği bu sitenin yazılarında buldum.Allah sizden razı olsun.Bundan önce gerçekten varoluşsal bunalımlar içindeydim.(Sizin vesilenizle)Beni bu pislikten çıkardığı için Rabb’ime ne kadar teşekkür etsem azdır.Yazara duyduğum sevgi anneme, babama ve kardeşlerime duyduğum sevgi gibidir.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu