PeygamberSosyal Hayata İlişkin

79# LUT PEYGAMBER VE HOMOSEKSÜEL KAVİM

Lût kıssasını hepiniz bilirsiniz. Özetle; Lut’un kavmi zorla erkek çocuklarına tecavüz ediyor. Homoseksüellik toplumun tamamına yayılmış. Bir gece Lut’a birkaç tane Allah’ın elçisi geliyor (muhtemelen melek). Bunu duyan şehrin erkekleri kapıya dayanıyor ve o gençleri bize ver diyorlar. Lut kapıya çıkıp onlara nasihat diyor. Anlamak istemiyorlar ve sabaha karşı Lut ve kızları şehri terk ediyor, şehir taş yağmuruna tutuluyor (Meteor yağmuru olabilir).

Lut onlara bir konuşmasında “Sizden önceki milletlerden hiçbirinin yapmadığı fuhuşu mu yapıyorsunuz?”-Araf:80 demişti. Bazı kişiler bunun bir Kuran’ın hatası olduğunu çünkü hayvanlar arasında bu işin ara sıra yapıldığını ve daha önce yine mutlaka insanlardan da homoseksüellik yapan olabileceğini iddia ediyorlar.

Bu arkadaşların hatası, ayetin tamamına dikkat etmemelerinden kaynaklanıyor. Çünkü ayette geçen “alemlerden hiçbirinin” ifadesi topluluk olarak kullanılmıştır. Yani sizden önce bütün bir toplum yani bir alem olarak bu fiili işleyen hiçbir tane bile yoktu. Ayetin Arapçasında “min ehadin min el alemin” denmektedir. Yani tam karşılığı bir tane bile böyle bir topluluk yoktu, siz ilksiniz demektir. Evet gerçekten de bu işin toplum olarak yapıldığı başka bir toplum muhtemelen onlardan sonra da olmadı. Şu anda bildiğim kadarıyla bütün fertleri homoseksüel olan ve zorbalıkla çocuklara tecavüzün yasal olduğu bir ülke veya şehir yok. Yani Lut doğru söylüyordu, zorbalıkla veya gönüllüce herkesin böyle bir çarkın içine sokulduğu bir toplum, onlardan önce bilmediğimiz gibi onlardan sonra da böyle bir toplum bilmiyoruz. Hayvanlar içinde bile.

İlgili Makaleler

İkinci bir mesele Hz. Lut’un bu azgın topluluğa kendi kızlarını teklif etme konusudur.

Hud 78: “Kavmi ona doğru koşarak geldi; onlar daha önceden kötülükler işlemekteydiler. “Ey kavmim” dedi. “İşte benim kızlarım, bunlar sizler için daha temizdir. Artık Allah’tan korkun ve beni misafirim önünde küçük düşürmeyin. İçinizde hiç aklı başında olan (reşid) bir adam yok mu?”

Burada Hz. Lut “işte kızlarım” derken tabiki kızlarını bütün herkesin evlenmesi için teklif etmemiştir. Çünkü anlayabileceğiniz gibi bu söz insanların aklını başına getirmek ve kadınlarla evlenmenin doğru olduğunu anlatmak için söylenmiştir. “bunlar sizler için daha temizdir.” diye sözün bitirilmesi de bu kadınlara temiz olmayan bir şekilde sahip olmanın kast edilmediğini göstermektedir.

Bu ayete dikkat edilirse Hz. Lut’un konuşma üslubundan ne kadar sıkıştığı, bunaldığı ve bunun sonucunda sinirlendiği anlaşılabiliyor. “İçinizde hiç aklı başında olan (reşid) bir adam yok mu?” diye hitap etmesi artık onlara karşı bir isyan ruh haletini gösteriyor. İçine düştüğü müthiş bir gerilim içinde kavmini düşündürüp akıllarını başlarına getirmek için kendi kızlarını örnek gösteriyor ve bunlar sizin için daha temizdir diyerek kadınlar sizler için temizdir manasını düşündürüyor. Kadınlarla evlenilmesi gerektiğini kendi kızları üzerinden anlatıyor. Bu konuşmanın akıllı insanları nasıl etkileyebileceğini anlamak için kendinizi Lut’un yerine koymalısınız. Evde erkek misafirleriniz bekliyor, dışarıda yüzlerce belki binlerce sapık erkek tarafından oluşmuş bir kalabalık evin kapılarını zorluyor. Bu durumda iken onları düşündürüp kendine getirmek adına Lut’un söyledikleri çok etkileyicidir. Muhtemelen o anda kalabalıktan birisi fırsattan istifade ederek evlenmek için kızı isteseydi sözünden dönmeyerek evlendirecekti. Bu Lut’un da işine gelirdi. Çünkü topluma iyi bir örnek göstermiş olurdu. Buna rağmen azgınlıkta o kadar ileri gitmişlerdi ki bütün söyledikleri onları azgınlıktan döndürmemiştir.

Book_of_Genesis_Chapter_19-10_(Bible_Illustrations_by_Sweet_Media).jpg

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

2 Yorum

  1. Hocam Allah razı olsun çok tefekkürlu bir yazı
    Delillerden yana sıkıntı yaşamıyorum ancak şöyle garip bir kıyaslama içerisine giriyorum
    Delil eğer kabul edilir net bir şeyse neden herkes iman etmez. İşte mesela bir matematik problemi çözerken onu çözmemizi yarayan çözüm/delil getirilerek soru çözülür ve nesneldir herkes tarafından ister istemez kabul edilen bir bilgidir kimse inkar etmez ama Allah’ın varlığında bu durumu göremiyoruz neden ? Neden herkes kabul etmez

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Kuran’ın matematik sistem mucizeleri bile başlı başına çok nesnel mucizelerdir. Fakat bunları anlayıp inkar edenlerin nesnellikle alakası yok. Psikolojik olarak İslam’ı sevmediklerinden inkarı hiç bir zaman bırakmak istemezler.

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

Başa dön tuşu