Evrim

33# TESADÜFi EVRİMİN MANTIK ÇIKMAZI ve ATEİSTİN EVRİM FELSEFESİNDEN ANLADIĞI

ateistin evrim anlayışı:

Atomlar kendi kendine bütün doğa olaylarını oluşturabilir, Dünya’da ve uzayda görkemli güzellikler ortaya çıkarabilir. Hayatı bile ortaya çıkarabilirler. Bunu size bir örnekle açıklayayım. Şimdi şu söylediklerimi dikkatli bir şekilde hayal edin. Elinizde bol miktarda lego parçası olduğunu düşünün. Bildiğiniz çocukların oynadıkları Legolar işte, fakat çok dayanıklı, kırılmayan ve bozulmuyor olsunlar.

Şimdi, bu lego parçaları elimizdeki atomlar olsun. O kadar bol var ki bu lego parçalarından, yaklaşık 10 üzeri 120 tane, yani evrendeki atom sayısı kadar. Hepsine ihtiyacımız olacak. Hepsinin birbirine geçme yerleri var. Çünkü atomlarda Legolar gibi birbirleriyle birleşebilir. Şimdi bu Legoları bir araya koyun ve bekleyin. Milyarlarca yıl bekleyin. Şekil oluşturmuyorlar mı? Demek ki hareket ettirici bir kuvvet gerekli, peki ortama bir rüzgar kuvveti ekleyin, legoları tesadüfen oradan oraya savursun. Bakın birkaç tanesi birleşmeye başladı bile. Milyarlarca sene yapın bu rüzgarı, ortaya ne çıkacağını hayal edin şimdi. Hayal ettiniz mi?

Ne çıktı ortaya? Canlı hayvanlar, böcekler, kuşlar, sürüngenler, bitkiler çıktı mı? Çiçekler, yapraklar, birbirleriyle kahve içen insanlar çıktı mı hayalinizde? Ne! Çıkmadı mı? Siz beceremiyorsunuz kardeşim. Biraz daha karıştırın Legoları hele, o Legoların birleşip moleküller oluşturması lazım. Sonra o moleküllerin birbiriyle birleşip ilk düzenli proteini oluşturması lazım. Sonra birbirinden farklı milyonlarca proteinin birleşip… Amaan ne bileyim işte, kısaca o Legolardan tam olarak bu Dünya’yı ve içindeki bitkileri, hayvanları normalden daha büyük boylarda çıkarmanız lazım işte.

O lego parçalarını tesadüflerle birleştirip, bir de hayat giydiremediyseniz ben ne yapayım? Ben yapıyorum oluyor işte, o karmaşık Legoları tesadüflerle birleştirip canlıların fink attığı bu Dünya’ya dönüştürüyorum zihnimde. Herkes mi aptal yoksa ben mi çok zekiyim neyim. Zekaaamı seveyim.

 

ateistlerin evrim anlayışı

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

3 Yorum

  1. Bu mu yani. Evrimi bu şekilde mi çökerttin? Ciddi misin sen? Birazcık biyoloji, birazcık fizik, biraz kimya yani biraz bilim öğren sonra bir şeyler yazmaya başla. Hadi gülüm hadi birtanem hadi ciğerim yallah okula.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Sayfadaki diğer yazılara baksan biyoloji fizik kimyayı iyi bildiğimi anlarsın. Buradaki yazı işin felsefi boyutu. Ama sen onu dahi anlamayacak kadar bilim ve düşünce felsefesinden uzaksın.

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

    2. Ayrıca maksadım hiçbir zaman evrimi çökertmek olmadı. Bu yazı tesadüfi evrim fikrini çökertiyor. Anladınızmı TE-SA-DÜ-Fİ EVRİM

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

Başa dön tuşu