Genel

215# MODERNİST VE GELENEKÇİ AYRIMCILIĞI

İslam’a pusu kurmak isteyen çok sayıda çevre var. Müslümanların birbirleriyle olan çekişmelerinden yararlanmak istiyorlar. Uzun yıllar Müslümanların Şii ve Sünni ayrımını körükleyip birbirlerine kırdırdılar. Bu damarı hâlâ kullanıp bitmemesi için provokasyon yapıyorlar.

Yeni yöntemleri ise Müslümanları gelenekçi ve modernist diye ayırıp birbirlerine kin ve nefret duydurmak. Böylece bu şekilde de Müslümanları bir yüz sene birbirlerine düşürmeyi planlıyorlar. Hadisleri kabul etmeyenlerin hadisleri kabul edenlerle birbirlerini öldüresiye muhalefet olacağını düşünüyorlar.

Bu yaramızı sürekli kaşıyıp müslümanların birbirleriyle çekişmesini ellerini ovuşturarak izleyecekler. Bizler Müslüman olarak uyanık olmalı, dini görüşümüzde radikalleşmemeli ve diğer görüşte ki Müslümanları ötekileştirmemeliyiz.

İlgili Makaleler

Herkesin İslam anlayışına katılmasak ta saygı duymalıyız. Fitne zamanlarında Müslümanlara karşı görüşümüzü bir kavga vesilesi yaparak İslami cihad yaptığını sanmak, dinin barışçıl ve fitne istemeyen ana ruhundan anlamayan cahillerin işidir.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

Bir Yorum

  1. Bence islamı böyle gruplara bölmek yerine islamı herkes bir ağaç olarak düşünmeli. Temel iman konuları bütün farklı görüşler arasında kuran doğrultusunda doğru bir şekilde anlanılmalı ve bu konularda anlaşılmalı. Bu ağacın kökü ve sapı. Ve 2. Olarak örnek olarak el kesme konusu. El kesme konusunda eli bileğinden kesme, gücünü kesme(hırsızlık yapma imkanı vb.) ve ele çizik atma hakkında üç görüş var.(birde tarihselciler var tabi) Hangisinin kuranda bahsedildiğini ihtimal açısından sıralamalı ve her bir görüşün teker teker sebeplerini sıralamalıyız. Zaten çoğu insan bu şekilde konuyu gördümü 1 veya 2 görüşte anlaşacaktır. İşte bunlarda ağacın dalları sayılır ve hangisinin zayıf dal hangisinin güçlü dal olduğunu herkes anlar.

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu