Genel

212# Kristal ve İndigo çocuklar gerçek mi?

Soru: Kristal ve İndigo çocuklar gerçek midir? Yoksa bunlar tamamen desteksiz bir hipotez midirler?

Cevap: İndigo ve Kristal çocuklarla ilgili haberler Türkiye’de Atakan KAYALAR isimli çocuğumuzun bir anda ortaya çıkmasıyla popüler oldu. Atakan KAYALAR adlı küçük çocuğun zekâsı bugünlerde herkesi şaşkınlığa uğrattı. Peşine “bu bir indigo çocuk” diye haberler çıkınca bizim medya kültürüne göre bir haberin doğru olması veya kaynağı önemli değil ilgi çekmesi önemli prensibi ile bütün medya da bu indigoculuk akımının peşine düştü. Halbuki çoğunun indigo çocuk kavramının kimlere ait olduğundan neyi amaçladıklarından haberleri bile yoktu. Bu konuyu açayım.

İndigo çocuk akımının kökeni

İndigo çocuk terimi 1970’lerde bir parapsikolojist olan Nancy Ann Tappe tarafından ortaya atıldı. Daha öncesinden moda bir akım olan insanların AURA renklerini okuma sahte bilimine yeni bir sahte bilim daha böylece eklenmiş oldu. Nancy Ann Tappe 70’lerden itibaren doğan çocukların aura’sında ancak üçüncü gözle görülebilen indigo rengin ortaya çıktığını iddia etmiş ve bu çocuklara indigo çocuklar demiştir. Tabi bu iddiası deneyle veya herhangi bir cihazla gösterilmediği için bilimsel bir iddia değildir. Bilimsel diye sunulursa bunları sahte bilim kategorisine koyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Sözde bunlar Dünya’da devrim yapmak için gelmişlerdir ama bu nesli diğerlerinden ayırt ettirecek yani Dünya tarihindeki ivmeli gidişi büyük bir kırılmaya uğratacak ani sıçramalar bir türlü görülmemiştir, Dünya’da adaletsizlik her zamankinden daha fazla ilerlemektedir. Daha sonra New Age dinlerine mensup kişiler kendi inançlarını güçlendirmek adına 2000’den sonra doğan çocukların kristal çocuk olduğunu iddia ettiler.

Kristal çocuk tabiri eve kapatılmış, kırılgan çocuklar anlamına uyuyor fakat kim oldukları belirsiz bu sözde çocuklara özel psişik güçler atfederek New Age dinlerinin beklediği altın çağı bunların kuracağını iddia ettiler. Bu çocuklara atfedilen psişik güçler arasında sözde telepati kurabilme, manyetik bir alana sahip olma, paranormal olaylar oluşturabilme gibi X-Men filmlerindeki mutant çocukları hatıra getirir özellikler yakıştırdılar. Peki amaç neydi?

New age dinleri ve indigo çocuklar

Amacı anlamak için bu bilimsellikten uzak uydurma safsataları diri tutup ve yayan New Age dinlerini tanımalısınız. Kısaca New Age dinleri yirminci yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmış Tanrı’nın evrenin kendisi olduğunu düşünen (Panteist), meditasyon, kanal olma (İngilizce: channelling), holistik sağlık, kristaller, psişik deneyim, reenkarnasyon, UFO gibi konulara ilgi duyan Hinduizm, Sufizm, Budizm gibi spiritüel inanışlardan ne bulursa torbaya doldurup bir çorba yapan fakat sistematik bir inanışı olmayıp belirli bir dine de tam bağlanmayan, insanları enerji, şifa, bioenerji, Tanrıyla bütünleşmek, Ufo, uzaylı gibi cezbedici laflarla büyüleyip kendine çeken uydurma akımlara verilen ortak addır.

Bu insanlar 2012’den sonra Dünya’nın yeni bir çağa girdiğini düşünürler ve bu çağı başlatacak olanın kristal çocuklar olduğunu iddia ederler. Ama tekrar ediyorum bu iddiaları objektif bilimsel kanıtlara dayanmamaktadır ve hayal gücü yüksek olan her kişinin içine birşeyler eklemesi mümkün olan bir inanış biçimidir.

New Age dinlerinin amacı?

Bu New Age dinleri, Dünya’nın şeytani baronları tarafından desteklenmesi kaçınılmaz. Çünkü her fırsatta kendi izlerini her yerde gösteren ve insanlığın sayısını azaltıp, bütün dinleri de kaldırıp tek bir yeni din altında birleştirmek isteyen, küresel çaptaki bu karanlık örgütlerin amaçlarına kimisi bilerek kimisi bilmeden hizmet etmektedir.

Bu tür fikirlere ve bir spiritüelliğe sahip olduğu için bu New Age akımları en başta Horusun gözüne iman eden, Dünya’yı derinden yöneten, Amerikan dolarının üstüne sembollerini koyacak kadar ileri giden ve Horus’un Dünya’nın sonunda geri gelmesini bekleyen aklını kaybetmiş karanlık örgütler tarafından desteklenmeleri kaçınılmazdır.

Özetle

Bu indigo çocuk ve kristal çocuk söylemleri herhangi bir bilimsel bulgu, deney veya objektif kanıtlara dayanmıyor ve tamamen birkaç kişinin hayal gücüyle ortaya çıkmış eğlencelik inanışlardır, her zaman dediğim gibi her söylenilene kanmayın. sağlam kanıt ve kaynak arayın.

Tavsiyem şu ki çocuklarınızın dini ve dünyevi eğitimlerini iyi almasını sağlayın ama onlara bilgiden önce erken yaşlarda Allah sevgisi ve korkusu ve erdem kazandırın. New Age dinlerinin spiritüel yalanlarını enerji, şifa vb. adlar altında satanlardan da uzak durmanızı ayrıca önemle tavsiye ederim. Son peygamberin getirdiği ve içi kanıtlarla dolu olan, hiçbir ayetinin bilimle ters düşmediğini defalarca gösterdiğimiz halis bilgi olan Kuran’dan ayrılmayın.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

4 Yorum

  1. Hocam hz muhammedin zehirlenmesi ve Allahın onu koruması meselesini kısaca anlatabilirmisiniz

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

  2. Hocam hz muhammedin zehirlenerek ölmesi ve allahın onu koruması arasında bir çelişki olduğunu söylüyorlar bu iddiaya ne dersiniz

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Zehirlenmesi diye birşey yok. Testmi yapmışlar? ateist uydurması

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

  3. Hatta bir adam ölmüş hz muhammedin vücudunda 3 yıl kalmış kadın koyun etini zehirlemiş ikram etmiş bizim İslami siteler de Allah onu yanına şehit olarak almak istemesinden böyle olmuş diyorlar

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu