Genel

106# Allah büyükse neden küçük insanların günahlarıyla uğraşıyor?

Evrende kendinin kozmik bir kaza sonucu oluştuğunu sanan Dünya’da yaptıklarının yanına kâr kalacağını düşünenlerin uyanması vakti gelmedi mi? Bir restoranda önünüze gelen sanatlı yemeklerin arka planında görmediğiniz bir mutfak olması saçma değil mi? Öylece oluyor, geliyor önünüze işte. Aynı şekilde Dünya’da da öylesine işte, türlü renkte meyveler sebzelerle besleniyoruz. Öylesine programsız plansız oluşuyorlar işte. Bir kozmik kazayla mandalinanın programı Dünya’da oluşmuş ve dilimlenmiş, paketlenmiş, vitaminli, tatlı, hoş kokulu bir şekilde önünüze geliyor işte.

Kuralsız bir yer var mı? Şöyle her istediğini yapabileceğin ama kendine veya etrafına zarar vermeyeceğin bir yer. Yok mu? Peki cezasız suç var mı? Şöyle yapıp ettiklerimizin yanımıza kâr kalacağı bir yer? Yok mu? Ama neden yok ki? Ülkelerin kuralları neden bu kadar acımasız? Neden irademizi kısıtlıyorlar? Masumlara sosyal yardımlar yapıldığı ve desteklendiği halde suçluların suçu ne? Neden hemen ceza ile tehdit ediyorlar ki? Oysaki yapıp etseydik yine de bize bir şey yapmasalardı, öyle değil mi yani?

Mantıksız mı geldi? Evet mantıksızdı. Çünkü bir ironiydi. Koca Allah neden insanları cezalandırmak ile uğraşıyor diye avurdunu şişirerek konuşanların beynine biraz oksijen gider belki bu sayede.

İlgili Makaleler

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu