Genel

41# UZAYLILARIN DÜNYA’DA AKILLI YAŞAM ARAYIŞI?

Dünya dışı bir gezegenden gelen ve Dünya’daki hiçbir nesneyi daha önce görmemiş akıllı bir varlık aniden Dünya’da boş bir araziye iniş yapıyor, ve Dünya’da akıllı yaşam formları arıyor. Akıl bulunmasının kanıtı ise tasarımdır. Bu yüzden tasarım arayacak.

Biraz yürüdükten sonra basit bir tasarım gördü; bir kuş yuvası. Şüpheci aklı, kuş yuvasının, sellerin çöp yığınlarını getirip biriktirmesi ile olabileceğini iddia etti. Birkaç adım ötede bir örümcek yuvası gördü biraz daha mükemmel dizayn edilmiş. Bunun da tesadüf olabileceğini düşündü. Biraz daha ileride bir el süpürgesi gördü. Yerleri süpürme görevi olduğu ve bunun için dizayn edildiği belli. Tesadüf ihtimali zorlaştı. Ama buna da bir açıklama getirerek savuşturdu.

Sonra ileri de bir bisiklet gördü. Tekerleklerin konulması hiç şuursuz bir işe benzemiyor. Gördükleri karmaşıklaştıkça artık tesadüflere bağlama hakkının kaybolduğunu anladı. Sonra ileri de bir araba gördü, kapıları yerine ustaca ve akıllıca yerleştirilmiş, direksiyon yön vermek için, aynası ise arkayı görmek için en doğru yere yerleştirilmiş. Böylece artık Dünya’daki tasarımların ancak bir akıl tarafından üretilebileceğini, dolayısıyla bu işlerin arkasında bir aklın var olduğunu anladı.

İlgili Makaleler

Biraz ileri de bir akıllı, android telefon gördü. İçinde oluşturulan programlara baktı, bunun teknolojisi arabanın teknolojisinden de ileride olduğunu gördü. Artık bu uzaylı için Dünya’da akıllı varlıkların hüküm sürdüğüne dair bir endişe kalmadı. Bulduğu delilleri kendi gezegenine götürdü ve incelemeye başladılar.

Orada bir kısım bilim adamları bu eşyaların yapılış aşamalarını çözdü ve “bunların yapılış aşamalarını açıkladığımıza göre artık bunların arkasında akıllı bir tasarımcı aramamalıyız” dediler. Diğer bilim adamları da onlara cevap verdi “Bunların oluşum mekanizmalarını keşfetmemiz ve açıklamamız onların bir tasarımcı tarafından yapıldığı gerçeğini değiştirmez.

Bunları tasarlayan kişi, bizim bildiğimiz yöntemlerle çalışmadığı belli. Bizim tasarım yöntemlerimizle tasarlanmamış olması gözünüze bir perde olmuş ve tasarlanmadığını düşünüyorsunuz. Oysa ki şu son iki malzemede ki tasarım bizim seviyemizin dahi çok üzerinde. Biz akıllı varlıklar dahi böyle bir tasarım seviyesine ulaşamamışsak, sırf bizim bildiğimiz yöntemlerle değil de kendine özgü yöntemlerle tasarlanmış diye gerçeği görmezden mi geleceğiz?”

 

UFO-and-Alien-Landing-on-earth-claims-scientist-660x330

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu