Bilim Kuran'la Çelişmez

189# Çift kalpli bir adam George Lippert

Soru: George Lippert diye bir adamın iki kalpli olduğunu söylüyorlar. İki kalpli adam olması mümkün müdür? Çünkü Ahzab 4 ayetinde olmaz deniyor.

Ahzab 4: “Allah, bir adamın göğüs boşluğunda iki kalp kılmadı”

Soru: Yukarıdaki ayete göre çift kalpli bir adam yok. Fakat ateistler böyle bir kişinin olduğunu iddia ediyor, bu mümkün mü?

Cevap: ateistlerin iddia ettikleri bu çift kalp meselesi o kadar bariz bir hata ki ancak mizahi bir öykü şeklinde konu anlatılabilirdi, o yüzden bu konu da böyle oldu. Başlayalım o halde;

ateist arkadaşım Bay Cinfikir yine bir gün kendi kendine düşünür. Kuran’da nasıl bir çelişki yakalayabilirim diye,

“Kahretsin, 1450 sene önce yazılan bu kitapta her sayfada sorunsuz 100 tane çelişki bulmam lazımdı. Bilimle çelişen 1000 tane ayet göstermem lazım. Kuran tek seferde inmediğinden birbirleriyle çelişen de binlerce ayet bulmam lazım üstelik. Günümüz siyasileri bile bir sene söylediğini unutuyor, ertesi sene tam tersini söylüyor. Kaydın kuydun çok gelişmediği o zamanda daha çok çelişki çıkması lazımdı, hem o zamanlarda yazılan kitaplarda bir çırpıda binlerce bilimsel hata bulabilirken neden Kuran’a gelince bu kadar zorlanıyorum. Üstelik bilimsel hata zannettiğim üç beş ayetin altından bile bilimsel mucizeler çıktığını bu gıcık Bilim ve Yaratılış Ağacı her fırsatta gösteriyor. Neden neden neden? kafamda deli sorular, neden şöyle güneş gibi bir çelişki gösterip te bu İslam’ı bitiremiyoruz? Neden her şeyin bir cevabı var ki?”

Sonra cin fikri ona derki: “Kuran’ın şöyle ancak yeni anlaşılabilecek bilimsel bir gerçek hakkında iddialı konuştuğu bir ayet yok mu, ara bakayım”. O da Kuran’ı karıştırırken şu ayet gözüne çarpar: Ahzab 4: “Allah, bir adamın göğüs boşluğunda iki kalp kılmadı” Hah! der, tamam buldum işte. Mutlaka iki kalpli bir adam vakası vardır, şimdi yaktım çıranızı, fakat global veri tabanlarında çift kalp vakası arar tarar, yok, koskoca sıfır. Üstelik bilimsel makaleler de doğuştan iki kalpli bir insanın yaşamasının mümkün olmayacağını ve yaşadığı bilinen böyle bir kişinin olmadığını söylemektedir.[1, 2, 3] Ümitsiz bir şekilde araştırmaya devam ederken bir gazete haberiyle karşılaşır. 1884’te yaşamış üç bacaklı bir adam olan George Lippert öldükten sonra otopsi yapılmış ve iki kalbi olduğu ortaya çıkmış. Bu habere yapışmaktan başka çaresi yoktur, yoksa Kuran çok iddialı bir cümle kurmuş ve yine yanılmamış olacaktı.

Resim: George Lippert’e ait tek resimdir.

Peki, bu haber doğru muydu? Cevap: Aslında bu sadece dönemin gazetelerinde yazılmış bir haberdir. Yani bir gazete, insanların iyi tanıdığı bu üç ayaklı kişinin ölümünü haber yaparken, haberin çekiciliğini biraz artırmış. Çünkü bilim insanları doğuştan iki kalpli bir insanın yaşamasının mümkün olmadığını söylüyor. Belirtilen haberde ise ortada doktor raporu yok, kayıt yok, doktor açıklaması yok. Sadece her zaman doğruları konuşan (!) medyanın yaptığı sıradan bir haber var. Üstelik medyanın çok iyi denetlendiği (!) 200 yıl önce. Oysa o yıllarda da bilimsel dergiler vardı ve doktorlar böyle imkânsız bir vaka tespit etmiş olsalardı bunu bilimsel dergilerde yayınlamaları doğal olarak beklenirdi.

Indiana Üniversitesinden Dr. Bruce Martin eğer çift kalpli bir insan yaşasaydı çok kaslı ve iri olması gerektiğini çünkü kaslarına daha çok kan pompalanacağını açıklıyor. [4] Fakat böyle bir adam şimdiye kadar yaşamadığı gibi, üç bacaklı Lipper’te bu tarife uymuyor. Embriyonik dönemde çift kalp olgusu olabildiği halde en geç doğumdan kısa bir süre sonra yaşayamayıp öldükleri biliniyor.[5] Kısaca, doğuştan çift kalple birinin yaşamına devam etmesi mümkün değil.

Peki! diye sormuş bay cinfikir kendi kendine. Bu haberi yayınlayıp Kuran’ın açığını buldum desem inanan olur mu? Bir ses demiş ki insanlık tarihinde çift kalple yaşayan bir adam kaydı bile yok, özellikle son yüzyıldır tüm Dünya ülkeleri tıp kayıtları tutuyor ama çift kalple yaşayan tek bir adam kaydı yok. Ee! bu insanlar ucuz bir kaynağa inanıp bilim Dünya’sının söylediğine sırt dönmez herhalde, yoksa bilimsever diye kendini reklam eden bu insanlar aslında dogmatik birer ateist midir? Öyle 200 yıl önceki uyduruk bir haberle insanları kandıramazsın. Yine de bay cinfikir şansını denemiş ve proje tutmuş, bir sürü ateiste bunu delil diye yutturmuş.  İşin komik yanı ise Müslümanlar da oradaki kalbin mecazi olduğunu falan söyleyerek literatür bilgilerindeki boşluğu kapatmaya çalışmışlar. Oysa Kuran kalp derken göğüslerin içindeki bildiğiniz kalbi kast ediyordu.

Hac 46: “Yer yüzünde gezip dolaşmıyorlar mı, böylece onların kendisiyle akledebilecek kalpleri ve işitebilecek kulakları olsun? Çünkü doğrusu, gözler kör olmaz, ancak göğüslerdeki kalpler körelir.”

Not: Daha önce kalbin düşünce üzerindeki etkisini ve doğru düşünceye rehberlik eden sinyallerini araştıran makaleleri de derleyip bir video yapmıştım. Youtube da bulabilirsiniz veya daha güncellenmiş yazısını sitemizden okuyabilirsiniz. Bundan bahsetme gereği duydum, çünkü bu sorularını da bilimsel kanıtlarıyla yanıtladığımı bilmeyen ateist arkadaşlar hemen kalbin düşünmeyle alakası yok diye ortaya atılacakları şaşmaz garanti.

Sonuç: ateistlerin hiçbir iddiasına güven olmaz, hepsinin bir cevabı var ama onlar cevap aramıyor. Biz de onlar için yazmıyoruz zaten.

KAYNAKLAR

1- https://www.bbc.com/future/article/20131122-can-humans-have-two-hearts

2- https://worldbuilding.stackexchange.com/questions/38987/is-there-any-real-potential-advantage-to-having-two-hearts

3- https://www.quora.com/Is-there-any-person-in-the-world-with-two-hearts

4- https://health.howstuffworks.com/human-body/systems/circulatory/two-lungs-one-heart1.htm

5- Maclennan, W. (1896). A Case of Dexio-Cardia without Displacement of other Viscera. British medical journal, 2(1870), 1314.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu