Kadın

69# KURAN’DA KADINLARA CENNET VAAD EDİLMİYORMUŞ (!)

Kuran’da kadınlara cennet vaad edilmiyormuş. Bu sözlerle ancak Kuran’ı okumamış kişileri kandırabilirler. Yada aşağıdaki ayetleri okumaya gelince dikkatsizlik edip gözden kaçırmış olmalılar 😀

Mümin suresi. 40: Kötü bir iş yapan, sadece yaptığı kadarıyla cezalandırılır. Erkek ve kadından mümin olarak iyi bir iş yapana gelince, işte böyleleri cennete girerler ve orada hesapsız bir biçimde rızıklandırılırlar.

Nisa suresi 124: Erkek veya kadın, inanmış olarak hayra ve barışa yönelik işler yapanlar cennete gireceklerdir. Ve zerre kadar zulme uğratılmayacaklardır.

Tevbe Suresi 72: Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vadetmiştir. Allah’tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.Ali imran 195: Rableri onlara cevap verdi: “Ben sizden, erkek-kadın hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hep birbirinizdensiniz…….

Nahl suresi 97:  “erkek veya kadın, kim mümin olarak iyi iş işlerse, elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mükâfatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz.”

Ahzab Suresi, 35: Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü’min erkekler ve mü’min kadınlar, gönülden (Allah’a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah’a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah’tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah’tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah’ı çokça zikreden erkekler ve (Allah’ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır.

Ahzab Suresi, 73: Şundan ki: Allah, münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları azaplandıracak; mü’min erkeklerin ve mü’min kadınların tevbesini kabul edecektir. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

Hadid Suresi, 12: O gün, mü’min erkekler ile mü’min kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. “Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir.” İşte ‘büyük kurtuluş ve mutluluk’ budur.

Hadid Suresi, 18: Gerçek şu ki, sadaka veren erkekler ile sadaka veren kadınlar ve Allah’a güzel bir borç verenler; onlar için kat kat arttırılır ve ‘kerim (üstün ve onurlu)’ olan ecir de onlarındır.

Ali imran Suresi 195: “Bunun üzerine Rableri onlara şöyle cevap verdi: Şüphesiz ben birbirinizden meydana gelen, sizden erkek ve kadından amel eden hiçbir kimsenin amelini boşa çıkarmayacağım. Onlar ki, hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, harp ettiler ve öldürüldüler; andolsun, ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları Allah katından bir mükâfat olmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım…”

HURİ MESELESİ

Kuran’da huri 3 ayette geçer. Bunların haricindeki bütün tasvirler Cennet kadınları içindir. Huriden bahsedilmez.

Ayrıca onları, iri gözlü hurilerle de evlendirmişizdir. (Dühan Suresi -54)

Sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanarak. Onları, iri gözlü hurilerle evlendirmişizdir. (Tur Suresi -20)

Çadırlara kapanmış huriler. (Rahman Suresi -72)

Kur’an’da geçen huriler bir görüşe göre bu Dünya’nın kadınları olsa gerek, çünkü Cennet’e sınav olmadan, akıllarını ve kalplerini kullanan Allah dostları olduğunu ispat etmeden giren insanların olması Cennet’in mantığına ters. Diğer bir görüşe göre huriler sadece erkeklere değil, kadınlara da verilecek olan cennet hizmetçileridir tıpkı vildan ve gılman gibi… Zıddına bir söz ve yönlendirme olmadıkça Kur’ân’ın bütün âyetleri erkekler gibi kadınları da içine alır. Hûrilerin takva sahiplerine eş edilmesini konu alan üç âyette (Duhan 54. Tur 20, Rahman 72) de aksine sözlü bir belirteç olmadığından Hurilerin erkekler gibi kadınlara da verilmesi mümkündür. Kadınların hizmetine verilecek Hûriler cinsel partner değil, özel hizmetçi olabilirler. Belki de diğer bir ihtimal olarak huriler farklı bir tür ismidir ve erkeği de dişisi de vardır. Hem Dünya erkekleri, hem Dünya kadınlarına hoş gelecek bir türdür ve her iki cinsiyetle de evlenip onları mutlu, mesut edebilirler. Belki de hayal ettiklerimizin hiç biri değildir, gerçeği öğrenince hiç bir şeyin Dünya’da düşündüğümüz gibi olmadığını ve herkesin hayallerinin ötesinde güzel bir hayata sahip olacağını göreceğiz. En doğrusunu Allah bilir.

Cehennemde nasıl azap melekleri varsa; cennette de hizmet melekleri vardır. Ayrıca cennet nimetleri açısından kadın erkek arasında fark yoktur (bkz: Al-i İmran 195; Nahl 97; Tevbe 72; Nisa 124; Ahzab 35). Hurilerin güzel olduğu belirtilse de Dünya’dakine benzer bir cinsellikleri olacağı veya olmayacağı kimsenin bilemeyeceği bir konudur. Çünkü Kuran’da böyle bir bilgi verilmemiştir. Huri’nin erkeklerin hoşuna gittiği açıktır. Allah da hoşlarına gitsin ve Cennet için gayret etsinler diye bildirmiştir. Ama bunun yanında kadınların hoşuna gidecek Cennet tasvirlerine de yer vermiştir. Örneğin:

Üstlerinde zarif ve yeşil, kalın ipekten bir elbise vardır. Gümüş bileziklerle süslenmişlerdir. Rableri onlara temiz bir içecek içirmiştir. (İNSAN/21)

Onlara Adn cennetleri vardır. Onlar oraya gireceklerdir. Orada altın bilezikler ve incilerle süsleneceklerdir. Orada elbiseleri de ipektir. (FATIR/33)

Gümüş, altın bilezikler, inciler ve ipek elbiseler erkeklerin değil kadınların ilgi alanına giren konulardır.

Yine de bunlar Cennet’ten sadece birer örnek olup çölde bir kum tanesi bile değildir.

Onlar için altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Canlarının istediği ve gözlerinin hoşlandığı her şey oradadır. (Zuhruf 71)

O yüzden hurilerin, altınların, ipeklerin bitmez tükenmez nimet denizinden birer damla olduğunu bilmeliyiz ve “neden erkeklere huri vaad ediliyorda kadınlara birşey yok” gibi saçma ve meselenin iç yüzünü bile kavrayamadığımız sorulara takılmamalıyız. Çünkü orada kadın olsun erkek olsun herkese her istediği şey var.

29d55a15dfe4312813b65c5a70c372000d4b846b.jpeg

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.
Başa dön tuşu