Genel

2# Objektif fen bilimlerine dair

Kuran’ın somut ve objektif fen bilimlerine dair çok sayıda ayeti olmasına rağmen bir tane bile kanıtlanmış bilimsel gerçeklerle ters düşen ayetini gösteremiyorlar. Buna karşın, Kuranın bilimsel mucizelerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu başlı başına mucize olarak yeter.
Bunu başaramayınca, görece daha soyut ve subjektif olan sosyal konulara bakan ayetleri kendi doğrularına ve keyiflerine göre tartıp yanlış olduğuna hüküm veriyorlar. Halbuki Kuran insan doğasını gizlemiyor, saklamaya çalışmıyor. İnsanlar, “modern çağa uymuyor” deyip çok evliliği red ederken içlerinde duydukları boşluğu gizli kapaklı yollardan tatmine çalışmaları gibi iki yüzlülük yapmıyor. Kuran, insanlar gibi gerçeği eğip bükmüyor, hakkı her zaman gediğine koyuyor. İnsanın Kuran’ın sosyal emirlerindeki incelikleri anlayabilmesi, arka plandaki amaçları görebilmesine bağlıdır. Bu insanlar, sığ bir bakışla örümcek ağını aşılmaz engellere benzetip doğruya ulaşmada yolda kalabilirler.

 

17218596_424758534607283_305438468297723154_o

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

2 Yorum

    1. Dikkat ettiysen oradaki iddiaların bir kısmını bu sitede bilimsel olarak açıklamışız. Bu ayetler müteşabih ayetlerdir ve herkes tarafından hemen anlaşılamaması normaldir. Ama bizim buradaki ispatlarımızdan sonra akılda şüphe kalıyor mu? Şunu söyleyeyim biz kendimiz ikna olmadan bir meseleyi buraya yazmıyoruz. Daha önümüzde yazacak çok mesele olduğunun da farkındayız. Biraz sabır ve takiple görebilirsin inşallah.
      NOT: Kendini kamufle eden bir ateist izlenimi veriyorsun.

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

Başa dön tuşu