Son 15 cevap

Son 10 konu

[box type= align="alignleft" class="" width=""]

İyi bir B-Y forumu yazarı nasıl olunur: 

  1. Öncelikle açacağınız konuya ne çok uzun ne de çok kısa ve konuyu çok iyi açıklayan bir başlık atmalısınız. Başlığı okuyan konuyu anlamalı. Daha sonra mesajınızı uzun olarak, ayrıntılandırarak yazmalısınız. Mesajı ayrıntılandırmaktan kaçınmayın, ne dediğimi herkes anladı diye düşünmeyin. Çünkü yazar öyle sansa bile, okuyucu çoğu zaman kısa yazılardan ne denmek istendiğini anlayamıyor.
  2. Konu açarken konu başlığını çok kısa veya uzun girmemelisiniz ve konuyla alakalı bir başlık olmalı. "Yardım edin", "Bir sorum var" gibi konunun içeriğini anlatmayan başlıklar olmamalı. Veya soruyu uzunca başlık kısmına yazmamalısınız. Başlık atarken kendinizin bu konuyu Google'da nasıl aratacaksanız o şekilde bir başlık atmanız uygun olur. Örneğin karışmayan denizleri Google'da aratan kişi "Birbirine karışmayan denizler" olarak aratır.
  3. Ayrıca telefondan yazsanız dahi noktalama işaretlerini kullanarak yazın ki yazdıklarınız anlaşılır ve kaliteli olsun ve cevap gecikmesin.
  4. Her konuyu ilgili forumda açınız. Örneğin dini soru soracaksanız "Bir sohbet aç" forumunda açmayınız.
  5.  Her konu için ayrı konu başlığı açalım. Bir konu başlığı altında daldan dala konmayalım. Bir konuyu tartışırken aklımıza yeni bir konu gelirse, yeni bir konu olarak açalım.
  6. Kanunlara aykırı olarak yapılan yorumları haber vermek için yorumun altındaki rapor butonuna tıklayınız. Detaylar Kullanım koşullarında.

Üye olamıyorum: Üyelik adınızı İngilizce karakterlerle ve boşluk olmadan oluşturunuz. Sonra e-posta adresine gelen doğrulama linkini tıklayınız. E-posta gelmediyse spam veya gereksiz kutusuna bakınız.

[/box]

YKS Sınavını kazanm...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

[Çözüldü] YKS Sınavını kazanmak için tavsiyeler

rayzen0
(@rayzen0)
Katılım : 2 sene önce
Gönderiler: 657
Konu başlatıcı  

Selamün Aleyküm arkadaşlar, hocalarım.

Bu sene mezun senem ve Yks ye ufaktan çalışmaya başladım. Ayın başında programlı şekilde çalışmaya başlayacağım.

Sizlerden isteğim daha önceden bu serüveni yaşamış ve sonucunda başarılı olmuş kişilerden bana tavsiye vermesidir.

Nasıl çalışmalıyım?

Kahrolası matematiği nasıl halledebilirim?

Sözel derslerimin iyi olduğunu düşünüyorum ancak matematik ve fenim kötü. Zaten eşit ağırlıktan sınava gireceğim ama fen tyt de lazım oluyor.

Herkese hayırlı akşamlar.

Kör ile gören bir olmaz. (Fatır Suresi 19.Ayet)


   
Alıntı
Kurtuluş Berzan
(@kurtulusberzan)
Moderatör.
Katılım : 5 sene önce
Gönderiler: 4843
 

Kendi tecrübelerimi anlatayım. Üniversite sınavını çok oldu geçeli ama hayatım çalışmakla ve sınavlarla geçti. Hala ikinci üniversite okuyorum. Öncelikle sevmediğin işi başaramazsın. O yüzden kendini sevmeye zorlamalısın. Mesela matematiği anladıkça seveceksin. Anlamak için de daha fazla emek vereceksin. Konu anlatımları izle. Soru çözümleri izle vs. Kendine program mutlaka yap. Mesela 2 saat sabah ders çalışması 3 saat öğleden sonra ders çalışması gibi bir hedef koy. Allah yardımcın olsun.

Size yardımcı olan insanlara bir teşekkürle de olsa
karşılık vermeniz iyiliğe karşı bir nezaket kuralıdır.
Forumda sizlere yardımcı olan arkadaşlarımıza
teşekkür edin ki iyilik devamlı olsun.


   
atcalioglu, rayzen0, Kemâl Aydın and 1 people reacted
CevapAlıntı
Kemâl Aydın
(@abdullah-bin-mubarek)
Katılım : 2 sene önce
Gönderiler: 1778
 
Gönderen: @rayzen0

Selamün Aleyküm arkadaşlar, hocalarım.

Bu sene mezun senem ve Yks ye ufaktan çalışmaya başladım. Ayın başında programlı şekilde çalışmaya başlayacağım.

Sizlerden isteğim daha önceden bu serüveni yaşamış ve sonucunda başarılı olmuş kişilerden bana tavsiye vermesidir.

Nasıl çalışmalıyım?

Kahrolası matematiği nasıl halledebilirim?

Sözel derslerimin iyi olduğunu düşünüyorum ancak matematik ve fenim kötü. Zaten eşit ağırlıktan sınava gireceğim ama fen tyt de lazım oluyor.

Herkese hayırlı akşamlar.

Bir düzenin olacak. Evren düzen üzerine kurulu. 

Bu düzeni katı disiplin şeklinde anlama. Sevdiğin işlerden çalışmaya başla. Sevmediğim dediğin derslerin de aslında sevdiğin tarafları olabilir. Bu derslerde tekrar eden bir başarısızlık yaşadıysan bunu nefrete yorabilirsin. Nefret başarısızlığını beslemekten başka bir işe yaramaz. Matematiğin her şeyi kötü değildir. Benim de kafam biraz sözel çalışır ama matematiksel işlemleri yapmaktan zevk alırım mesela. Ancak matematiğin her konusu da cazibeli gelmez. Sen de sevebileceğin, ilgini çeken taraflardan başla. Hem matematik bu evrenin kodudur. Öyle düşün. 

Düzenli uyku çok önemli. Hem de çok çok... Düzenli uykudan kastım yatıp kalktığın aralıkların belli olmasıdır. İllaki de erken yatıp erken kalkmak değildir. Sen kendi saatini ve vücudunu tanırsın. Erken yatıp erken kalkabilirsen de iyi olur tabi. Erken saatlerde kafa boş olduğu için zor konuları çabuk kavrarsın

Düzenli beslenmeye de dikkat et. Her şeyi tüketme. Nolur deme. Sana tesir eder. 

Kendini düzene alıştırdığın, önceki alışkanlıklarını terk ettiğin zaman bu sefer kendini bir şeylere çalışmak için zorlamazsın. Çünkü sen istemesen de ruhun seni oraya iter. Sabah namazına kalkmakta zorlanan, alarmla uyanan bir insanın bir süre sonra alarma ihtiyacının kalmaması gibi.

Bu düzeni yavaş yavaş oturtman tabi makul olanı. Bir anda alışkanlıklar değişmez. 

Etkileşimli ve sorarak çalışman da işini kolaylaştırır. Çevreni buna göre şekillendirmelisin tabi. Boş adamlarla takılma. 

Bir de haftanın belli günlerinde nefes al. 


   
CevapAlıntı

Başa dön tuşu