Son 15 cevap

Son 10 konu

[box type= align="alignleft" class="" width=""]

İyi bir B-Y forumu yazarı nasıl olunur: 

  1. Öncelikle açacağınız konuya ne çok uzun ne de çok kısa ve konuyu çok iyi açıklayan bir başlık atmalısınız. Başlığı okuyan konuyu anlamalı. Daha sonra mesajınızı uzun olarak, ayrıntılandırarak yazmalısınız. Mesajı ayrıntılandırmaktan kaçınmayın, ne dediğimi herkes anladı diye düşünmeyin. Çünkü yazar öyle sansa bile, okuyucu çoğu zaman kısa yazılardan ne denmek istendiğini anlayamıyor.
  2. Konu açarken konu başlığını çok kısa veya uzun girmemelisiniz ve konuyla alakalı bir başlık olmalı. "Yardım edin", "Bir sorum var" gibi konunun içeriğini anlatmayan başlıklar olmamalı. Veya soruyu uzunca başlık kısmına yazmamalısınız. Başlık atarken kendinizin bu konuyu Google'da nasıl aratacaksanız o şekilde bir başlık atmanız uygun olur. Örneğin karışmayan denizleri Google'da aratan kişi "Birbirine karışmayan denizler" olarak aratır.
  3. Ayrıca telefondan yazsanız dahi noktalama işaretlerini kullanarak yazın ki yazdıklarınız anlaşılır ve kaliteli olsun ve cevap gecikmesin.
  4. Her konuyu ilgili forumda açınız. Örneğin dini soru soracaksanız "Bir sohbet aç" forumunda açmayınız.
  5.  Her konu için ayrı konu başlığı açalım. Bir konu başlığı altında daldan dala konmayalım. Bir konuyu tartışırken aklımıza yeni bir konu gelirse, yeni bir konu olarak açalım.
  6. Kanunlara aykırı olarak yapılan yorumları haber vermek için yorumun altındaki rapor butonuna tıklayınız. Detaylar Kullanım koşullarında.

Üye olamıyorum: Üyelik adınızı İngilizce karakterlerle ve boşluk olmadan oluşturunuz. Sonra e-posta adresine gelen doğrulama linkini tıklayınız. E-posta gelmediyse spam veya gereksiz kutusuna bakınız.

[/box]

Evrenin başlangıcın...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

[Çözüldü] Evrenin başlangıcının olmasının mantıksal argümanı

hezerusn
(@hezerusn)
Katılım : 1 sene önce
Gönderiler: 211
Konu başlatıcı  

Evrenin sonsuz olup olmaması tarih boyunca tartışılmış bir meseledir. Fakat 20. Yüzyıl'da Einstein'in geliştirmiş olduğu genel görelik kuramı ile kozmoloji in Temel teorisini oluşturan büyük patlama kuramı doğmuştur. Bu kurama göre evren 13'8 milyar yıl önce bir açılmayla oluşmuştu.

 

Şimdi evrenin bir başlangıcının olduğunu olduğunu dair argümanları vereceğim. Şimdi l'den başlayarak 1,2,3... diye sonsuza doğru saymaya başlarsak, sizce ne zaman sonsuza ulaşırız? Bunun cevabı hiçbir zaman. Çünkü her zaman bir ekleyeceğiz bu şekilde sonuza kadar gidecek.

 

Şimdi saymanın yönünü değiştirelim. Sonuzdan l'e doğru sayalım. Saymanız gereken sayı adedi değişmediğinden yine 1 sayısına ulaşamayacağız.

Dediğim bu argümanları, evren için düşünürseniz daha iyi anlayabilirsiniz.

 

Şimdi evrenin sonsuz olduğunu varsayalım. Eğer evren sonsuz ise, sonsuzdan gelen sonsuz adet nedenler zinciri olurdu. Fakat bu mümkün değil çünkü sonsuz tamamlanamaz. Aynı şekilde sonsuzdan gelen neden, bana ulaşamayacağı için ve benden de sonuç olusamayacağı için ben yok olmuş olmalıydım. Fakat şu anda bana bu yazıyı yazdıran nedenler zinciri oluşupta ben de sonuç olarak bu yazıyı yazıyorsam, evrenin bir başlangıcı vardır.

O halde her fırsatta kararlılıkla yeni şeyler yapmaya giriş.(94:7)


   
dayssoon, Blok Mühendisi, atcalioglu and 3 people reacted
Alıntı
hezerusn
(@hezerusn)
Katılım : 1 sene önce
Gönderiler: 211
Konu başlatıcı  

Bu yazıyıda önceki mesajıma ek olarak yazıyorum.

Yazıya ekleme: Nedensellik ilkesine göre her başlangıcı olan şeyin nedeni vardır. Dikkat ettiyseniz başlangıcı olan her şeyin nedeni vardır dedim. Nitekim başlangıcı olmayan şeyin başlangıcı yoktur. Örnek olarak tanrının nedeni olamaz. Tanrı nedensizdir. Yani kendisi sonsuzdur. Neden sonsuz olması gerektiğini ise size açıklayayım.

 

Ben size yukarıdaki yazıda nedenler zincirinin oluşabilmesi için evrenin başlangıcı olması gerektiğini söyledim.Evren sonsuzdan berri var var olsaydı sonsuz nedenler olurdu. Sonsuz ise tamamlanmaz. Bu yüzden bir Başlangıcı olması gerekir. Başlangıcı olanında nedeni vardır. Bu nedenin sonsuz olması gerekmektedir çünkü eğer evrenin nedeni nedeni, nedenli olan bir şey olsaydı sonsuz nedenler problemi oluşurdu.Bu yüzden Tanrı sonsuz olmalıdır

 

Bu da böyle güzel bir ekleme oldu.

O halde her fırsatta kararlılıkla yeni şeyler yapmaya giriş.(94:7)


   
CevapAlıntı

Başa dön tuşu