Bilimsel DüzenCehennemKuran'da kozmoloji

225# Cehennem’i gözlerimizle görmek, Cehennem nasıl bir yer

Cehennem nasıl bir yer olabilir sorusunu 128 numaralı yazımda Cehennem ’in kara delik yıldızları ile benzeşmesi konusunda anlatmıştım. Bunun videosunu da Youtube kanalımda izlemiştiniz (Kanıtlarımı hatırlamıyorsanız bir daha izleyebilirsiniz). 2019 yılında ilk defa gözlemlenen bu kara delik cehennemi hakkında şu anda vereceğim bilgiler 19 mucizesini kabul edenleri ilgilendiriyor.

ÖNEMLİ NOT: Şu notu yazının sonuna kadar unutmamalısınız ve yazara gereksiz reaksiyonlar vermemelisiniz. Öncelikle normalde 19 mucizesini araştırmam, önemli bir hayat felsefem değil ama 2019’da görülen kara deliklerle alakalı olduğu için ilk 19 mucizesi araştırmamdır.  İkinci olarak   benim 19 mucizesi yörüngeli ekollerle hiç bir alakam yok, şucu bucu diye yakışıksız ithamlar yapmayın, bazı ekoller gibi tevbe suresinin son iki ayetini inkâr da etmem, çünkü Kuran’da 19 mucizesi var diye her ayetinde ve her yerinde 19 görülmesi gerekmiyor. Üçüncü ve sonuncu olarak da eğer 19 mucizesine inanmıyorsanız yazıyı okumayı burada bırakabilirsiniz.

Cehennem nasıl bir yer olabilir

Tekâsür suresi 6. ayette cehennemi göreceğimizi bildiriyor ve 7. ayette ise onu gözümüzle göreceğimizi söyleyerek gözle görmeğe vurgu yapıyor.

Bu ayette kıyamet günü Cehennemi herkesin göreceği bildiriliyor. Bu ayetin 19 ile bir ilişkisi var mı bakalım. Bilgisayar programları Kuran’ın başından bu ayetin geçtiği tekâsür suresine kadar 326819 harf sayıyor ve 19’un tam katı.

Cehennemi gözle göreceksiniz ayetinden sonra Kuran’ın sonuna kadar ise 1235 harf var ve bu da 19’un tam katı.

Tekasür suresinin başından bu ayete kadar tam 19 kelime var. Aşağıda iki ayrı siteden saydırdım bu ayetleri.

Cehennem nasıl bir yer olabilir sorusu

Ayrıca, 102. surenin 7. Ayetinde Cehennemi gözle göreceksiniz diyor dedik ve bunların toplamları da ayet için109 rakamını veriyor. Şimdi aklı çalışan ve her gördüğü kanıta tesadüf demeyi alışkanlık haline getirip beynini uyuşturmamış, düşünüp ibret alanlar için Cehennemi gözle göreceğimizi söyleyen ayetin 19 ile ilişkisi görünüyor mu? Gelin tesadüfe bakın ki kara delikler de ilk defa 2019 yılında gözle görünmüştü. Hem de daha önce görülmemiş bir bilimsel şölen havasında.

Yine gelin şu tesadüfe (!) bakın ki Müddessir suresinde Cehennem’i tarif ederken 30. ayette “Üzerinde 19 vardır” diyordu. Bu ayet 19 sisteminin anahtar ayetidir ve Cehennem ile ilişkilendirilmiştir.

Özetlersek; Cehennem ve 19 konusu

Cehennem nasıl bir yer olabilir sorusu kara delikleri göstermektedir veya kara delikler Cehennem’in kısımlarından bir kısım olabilir.

  1. Cehennemi göreceğimizi bildiren tekasür suresine kadar olan tüm harflerin toplamı 19 sayısının katı idi
  2. Tekasür suresinin başından Cehennemi göreceğimizi bildiren yedinci ayete kadar 19 kelime vardı
  3. Bu yedinci ayetten sonra kitabın sonuna kadar olan harflerin sayısı 19 sayısının katı idi
  4. Bu ayet 102. surenin 7. ayeti olduğu için iki rakamın toplamı 109 sayısı idi
  5. Müddesir 30 ayetinde de Cehennem’in üzerinde 19 vardır diyerek Cehennem ile 19 arasındaki bağ hakkında işari bir anlatım yapıyordu.
  6. Bütün bunlar da daha önce kanıtlarıyla sunduğumuz gibi Cehennem’in kara delikler olması meselesini ve cehennem ile 19 arasındaki ilişkiyi iyice ispatlamış olmaktadır.
  7. 19 mucizesine inanmıyorsanız sorun yok, imanın şartı değil ama bu yazıdan bir hisse alamadınız demektir.

Bu konuda daha fazla yorum yapıp izah etmeği gereksiz buluyorum. Selim akıllar tesadüf olmayacak meseleleri kolay tanırlar. Kara delikler videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz. Cehennem nasıl bir yer olabilir sorusunun cevabını bu videoda bulabilirsiniz.

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Loading spinner

Kurtuluş Berzan

Yazar 1979 doğumludur. Palandöken dağının eteklerinde yaşamaktadır. 20 yıldır dini ve bilimsel kitaplar okumaktadır. 2018 yılının başından beri öğrendiklerini, çözümlemelerini ve yeni araştırmalarını bu sitede yayınlamaktadır. Doktora derecesine sahiptir. Yazılarımızdan alıntı yapma kuralları için tıklayınız.

3 Yorum

  1. Hocam rum suresi mcc yapacak mısınız buna ihtiyaç var din ve mitoloji sitesinin iddialarına karşı biliyorum 229 numaralı yazıyı ama gerçekten yeterli değil eğer yazacağınızı söylerseniz içim biraz rahatlar

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

    1. Evet bütün mucizeler için yapacağım. Bunu da sıraya alırım

       

      Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

      Loading spinner

  2. Muddessir suresinde 19 ayetinden hemen sonra gelen ayet de çok manidar. Allah açık açık söylüyor hocam işte bu 19 sayısında saklı bir şey olduğunu:

    Kuran-ı Kerim’de Buyuruldu ki:

    Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını, inkâr edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve Müminler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, “Allah, örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi” desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.

    Kaynak : Müddessir Suresi, Ayet 31, Sayfa 576, Sure No 74, Cüz 29

     

    Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Loading spinner

Başa dön tuşu